Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2007

Ενημερωτικό δελτίο



Μοσχάτο, 28-2-07
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 4

Δράσεις της Κίνησης πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»  στο δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2007.

Το πρώτο δίμηνο του έτους 2007 πραγματοποιήθηκαν οι εξής δραστηριότητες:

Πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα της Κινηματογραφικής Λέσχης  5 εκδηλώσεις στο «Σπίτι της Μεσοποταμίας», που περιελάμβαναν την προβολή  13 συνολικά ταινιών μικρού μήκους και συζήτηση με τους δημιουργούς τους.

Συνεχίστηκαν τα μαθήματα Ελληνικών σε μετανάστες που γίνονται δύο φορές την εβδομάδα στο «Σπίτι της Μεσοποταμίας» τα απογεύματα  (07:00 – 08:30) της  Τετάρτης και του Σαββάτου.

 Με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία γλέντι μελών και φίλων στο Σπίτι της Μεσοποταμίας.

Η Μεσοποταμία συμμετείχε σε συνάντηση συλλογικοτήτων και δημοτικών παρατάξεων των παράλιων Δήμων από το Μοσχάτο έως την Γλυφάδα, που διοργανώθηκε στις 9/2 από τον Δήμο Ελληνικού με θέμα την κοινή δράση για θέματα διαχείρισης της παραλίας με την ευκαιρία κατάθεσης από την υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς πρότασης χρηματοδότησης από το Δ΄ Κ.Π.Σ. έργων στην παραλία.

Η   Μεσοποταμία συμμετείχε την Καθαρή Δευτέρα σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου, τις δημοτικές παρατάξεις και τις κινήσεις πολιτών Μοσχάτου στα παραδοσιακά κούλουμα, στην παραλία του Μοσχάτου.  Προβλήθηκαν με την ευκαιρία αυτή το αίτημά μας: Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ και η θέση μας για το Καρναβάλι του Μοσχάτου. Για το λόγο αυτό διανεμήθηκαν και οι προκηρύξεις που επισυνάπτονται.

Η Μεσοποταμία συνυπόγραψε με άλλες οργανώσεις κείμενα για την μη αναθεώρηση  του άρθρου 14 του Συντάγματος για τα Δάση, και κείμενο για την διάσωση του δημόσιου χαρακτήρα του πρώην Ιππόδρομου της Καλλιθέας.

Πραγματοποιήθηκαν οι δύο τακτικές συνελεύσεις για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και μια έκτακτη με αποκλειστικό θέμα το Καρναβάλι του Μοσχάτου.

Για όλες τις δράσεις της Μεσοποταμίας μπορείτε να βρίσκετε πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mesopotamia.gr

Η Γραμματεία της «Μεσοποταμίας»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου