Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ανοιχτή συνέλευση :Δελτίο τύπου για παραλία


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το σχέδιο αξιοποίησης της παραλίας Μοσχάτου από τα Ολυμπιακά Ακίνητα η παραλία μας, μετατρέπεται σε Πάρκο ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Με την παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του Μοσχάτου έγινε χθες στην πλατεία Μεταμόρφωσης  από την κίνηση πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» συγκέντρωση για την παραλία του Μοσχάτου . Κοινή διαπίστωση είναι ότι το σχέδιο αξιοποίησης, που παρουσίασε η ΑΕ «Ολυμπιακά Ακίνητα» δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα των κατοίκων του Μοσχάτου για παραλία πνεύμονα πρασίνου για το λεκανοπέδιο. Από τους ομιλητές τονίστηκε:
 Εμείς θέλουμε:

  • Παραλία  δημόσιο αγαθό, κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.
  • Με δέντρα και φυτά σε όλο το χώρο, δυο κυλικεία, παιδική χαρά και ανοικτό χώρο εκδηλώσεων (θέατρο ή κινηματογράφο).
  • Την παραλία μας στα διοικητικά όρια του Δήμου Μοσχάτου

Το έγγραφο 368Β/27-11-07 του ΥΠΕΧΩΔΕ με το οποίο ο υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης απαντά σε ερώτηση στη Βουλή αναφέρει: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Αθήνας η παραλία Μοσχάτου  εντάσσεται διοικητικά στα όρια του Δήμου.»

Ζητάμε: Να αρχίσει το Δημοτικό Συμβούλιο τις διαδικασίες για Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μοσχάτου στα διακόσια εξήντα στρέμματα της παραλίας και να χαρακτηριστεί  η έκταση ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.
 Δεν αναγνωρίζουμε  την ΑΕ «Ολυμπιακά Ακίνητα» σαν διαχειρίστρια  της παραλίας μας. Αντισυνταγματικός ο νόμος 3342/2005.
«Δια της επιχώσεως λοιπόν των κοινοχρήστων ακτών και της κοινής τοις πάσιν θαλάσσης, ουδέποτε παράγεται ιδιωτική ιδιοκτησία του Δημοσίου, αλλ΄ αντιθέτως η εντεύθεν προκύπτουσα παραλιακή έκτασις παρακολουθείται με το βάρος της κοινοχρηστίας, το οποίον είχεν αρχήθεν  η προεκτεινόμενη εις βάρος της θαλάσσης νέα ακτή» Μιχαήλ Δεκλερής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, πρώην αντιπρόεδρος Σ.τ.Ε. (Γνωμάτευση για την παραλία Μοσχάτου 23/12/07)

2/7/09
Κίνηση πολιτών Μοσχάτου «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου