Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Να γίνει πάρκο η παραλία

Την Καθαρά Δευτέρα θα πετάξουμε τους αετούς μας στην παραλία του Μοσχάτου. Θα φέρουμε και τα "σαρακοστιανά" μας για να κάνουμε και κούλουμα.
Όμως η παραλία μας με απλά λόγια   Ξ Ε Π Ο Υ Λ Ι Ε Τ Α Ι !
Οι κυβέρνηση με γρήγορους ρυθμούς προχωράει σε νομοθεσία τέτοια, που να μπορεί εύκολα να "παραχωρήσει" σε ιδιώτες το φιλέτο της παραλίας του Μοσχάτου.
Εμείς θα πάμε όλοι μαζί στη παραλία με τα πλακάτ μας και κάποιο έντυπο που θα το μοιράσουμε στον κόσμο για να ενημερωθεί για αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη του. Τη Κυριακή στις 5 το απόγευμα όσοι μπορούμε πάμε στο σπίτι της Μεσοποταμίας για να φτιάξουμε τα πλακάτ. Τη Καθαρή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι μαζευόμαστε στο εκκλησάκι του Άγ. Παντελεήμονα στην Μακρυγιάννη και Αγίου Κωνσταντίνου, και πηγαίνουμε όλοι μαζί στη παραλία.

Να γίνει πάρκο η παραλία, είναι κοινόχρηστος χώρος
και όχι ιδιωτικός!
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»

Κοινόχρηστος χώρος πρασίνου η παραλία μας
Πολλά είναι τα ψέματα που μας είπαν ως εδώ για την παραλία μας. Ας πούμε όμως και δυο αλήθειες τώρα που για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση τρέχει να μας φτιάξει την παραλία  μας χωρίς να μας ρωτήσει.
  1. Αν το 2004 πιστέψαμε κακώς ότι κάτι θα γινότανε στην παραλία μας, σήμερα το 2012 ξέρουμε ότι αυτή η άγρια ανάπτυξη είχε ως κύριο στόχο τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία. Ξέρουμε ότι έτσι ακριβώς οδηγηθήκαμε στην καταστροφή. Οι ελάχιστοι κέρδισαν από την υπεραξία των μετοχών και των οικοπέδων επενδύοντας δήθεν σε φτηνή ή δωρεάν γη, καταστρέφοντας όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και τις τοπικές πραγματικές αγορές για να πλουτίσουν οι εικονικές της οδού Σοφοκλέους. Κέρδισαν τεράστια ποσά από τις ολυμπιακές εργολαβίες και παραχωρήσεις δημόσιας γης ενώ γύρω η πόλη κατέρρεε. Τα περισσότερα από αυτά έγιναν με υποσχέσεις για χιλιάδες θέσεις εργασίας και σήμερα πνιγόμαστε στην ανεργία. Ως εδώ! Ο μύθος των «αναπτυξιακών επενδύσεων» έχει ξεγυμνωθεί. Αν η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα είναι οι ψευδώνυμοι τίτλοι πίσω από τους οποίους κρύβεται η λεηλασία και το ξεπούλημα λέμε ΟΧΙ. Εμείς λέμε για ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της πόλης, για διάσωση της παραδοσιακής αγοράς, για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας σε υγιείς μονάδες και αυτό δεν γίνεται με επιπλέον 6000τμ δόμησης με εμπορικές χρήσεις  στην παραλία.
  2. Η παραλία σύμφωνα με την Κυβέρνηση δεν ανήκει πια στο λαό του Μοσχάτου, δεν είναι του Μοσχάτου. Είναι οικόπεδο της εταιρείας αξιοποίησης της  ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου. Είναι με βάση το μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο προς πώληση για να ξεπληρωθεί μέρος του χρέους! Εμείς λέμε. Η παραλία είναι κοινόχρηστος χώρος και «ανήκει» σε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Δεν μπορείς να μπαζώνεις την κοινόχρηστη θάλασσα και να φτιάχνεις ιδιωτικό οικόπεδο, έστω και του δημοσίου, και φυσικά δεν μπορείς να πουλήσεις κοινόχρηστο χώρο. Η παραλία μας ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
Η διαφύλαξη του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου της παραλία μας είναι για το Μοσχάτο μας απαραίτητη προϋπόθεση για ουσιαστική ανάπτυξη με κοινωνικά περιβαλλοντικά και οικονομικά κριτήρια.
Η παραλία μας ήταν και είναι κοινόχρηστη γι΄  αυτό και την Καθαρή Δευτέρα 27-2-2012, θα πάρουμε τον αετό μας, τους μεζέδες μας και θα γλεντήσουμε εκεί βροντοφωνάζοντας ότι μας ανήκει.
Συνάντηση το πρωί της Καθαρής Δευτέρας 12 η ώρα στο εκκλησάκι, που είναι στις αρχές Μακρυγιάννη, κοντά στην παραλία, να πάμε όλοι μαζί.
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου