Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σαββάτο 28/07 στις 21:00 θα προβληθεί η ταινία (ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ - THE FULL MONTY)


Συνοπτική περίληψη του έργου:Ένας απολυμένος χαλυβεργάτης στο Sefield της Βόρειας Αγγλίας με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που χασομεράει σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας πείθει πέντε ομοιοπαθούντες πως ο μόνος τρόπος για να κερδίζεις γρήγορο και εύκολο χρήμα είναι το στριπτίζ.
Ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς δισταγμούς το κουιντέτο ξεκινά σκληρές προετοιμασίες σε ένα συνοικιακό παμπ εν όψει της μεγάλης βραδιάς.


Το "The Full Monty" είναι μια αγγλική ταινία η οποία χαρακτηρίζεται από το αγγλοσαξονικό χιούμορ της χώρας προέλευσής της. Είναι δηλαδή καυστικό και ιδιαίτερο αλλά, ικανό να κερδίσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό. Στην προκειμένη περίπτωση, μια ομάδα αντρών, αν και δεν διαθέτει κανένα φυσικό προσόν, αποφασίζει να τα βγάλει όλα στην φόρα κάνοντας στριπτίζ. Αυτός δεν είναι απλά ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να βγάλουν λεφτά αλλά, ένα μέσον για να οδηγηθούν όχι μόνο στην σωματική αλλά και στην ψυχική απογύμνωσή τους. Μαζί με τα ρούχα τους, αποτινάζουν από πάνω τους κάθε ταμπού της σύγχρονης κοινωνίας, μιας κοινωνίας που πιστεύει ότι είμαστε ότι φοράμε αφού, κάτω από ένα ακριβό ρούχο μπορείς να κρύψεις τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα. Μιας κοινωνίας η οποία επιβάλλει συγκεκριμένα, ψυχρά και απρόσωπα πρότυπα ομορφιάς ξεχνώντας ότι η ομορφιά του κάθε ανθρώπου βρίσκεται μέσα του. -Ακολουθεί η σκηνή που άφησε εποχή...





 Τελικά την ταινία αυτή, δεν την κάνει να ξεχωρίζει το χιούμορ της αλλά, τα βαθύτερα μηνύματα που κρύβονται πίσω από αυτό. Μπορεί οι χαρακτήρες, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, να είναι διασκεδαστικοί, απολαυστικοί, να μας κάνουν να γελάμε με την καρδιά τους όμως, δε παύει ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, να ζουν το δράμα τους. Ναι, πίσω από τις κωμικές καταστάσεις της παράξενης προσπάθειάς τους να εξοικονομήσουν χρήματα, κρύβεται η δύσκολη και σκληρή πραγματικότητα μιας Αγγλίας που εξαιτίας της ανεργίας και της φτώχειας, έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες στην απόγνωση. Οι συγκρούσεις πολλές και ποικίλες, είτε αυτές είναι με την γυναίκα τους, το παιδί τους, ακόμα και με τον ίδιο τους τον εαυτό που τους επιτρέπει να λυγίζουν και να μην προσπαθούν.


Μπορεί οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν καν τον σκηνοθέτη της ταινίας, Peter Cattaneo, όμως, είναι ο άνθρωπος ο οποίος οπτικοποίησε τόσο όμορφα και απολαυστικά την σεναριακή ιδέα του Simon Beaufoy, ενός ανθρώπου που ξέρει να πλάθει παραμύθια. Το παραμύθι όμως αυτό, όσο καλό τέλος κι αν έχει, δεν έχει πρόθεση να ξεγελάσει κανέναν. Η επιτυχία των ηρώων δεν θα λύσει το πρόβλημα της ζωής τους όμως, θα τους βοηθήσει σε ένα νέο ξεκίνημα, σε ένα ξεκίνημα με καλύτερες προδιαγραφές τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους ή τους ανθρώπους που αγαπάνε. Δεν είναι όλα ρόδινα στην ζωή αλλά, μπορούν να έχουν τόσο έντονο χρώμα όσο αυτό που τους δίνουμε.

Οι πρωταγωνιστές της απογύμνωσης, είναι όλοι ξεχωριστά αλλά και ως σύνολο, μοναδικά απολαυστικοί. Φυσικά αγαπάμε τον καθέναν για διαφορετικούς λόγους καθώς, άλλα τα κίνητρα και άλλες οι αποδόσεις τους ωστόσο, οι ερμηνείες όλων τους είναι γεμάτες κέφι, μπρίο και μια μη συγκρατημένη αισιοδοξία που δεν μπορεί να μην σε παρασύρει. Ανάμεσα σε όλους ξεχωρίζουμε λίγο περισσότερο τον Robert Carlyle ως αρχηγό αυτής της παράξενης ομάδας αλλά και τον Mark Addy, αν και δυστυχώς για τον δεύτερο, ακολούθησε πορεία ταινιών χαμηλών προδιαγραφών και αδιάφορων αποτελεσμάτων.

Το "The Full Monty" πρόκειται για μια πραγματικά έξυπνη, ιδιόρρυθμη και απολαυστική γλυκόπικρη κωμωδία. Είναι γεμάτη από αστείες και τραγελαφικές στιγμές όμως, δεν προσπαθεί καθόλου να κρύψει τα δραματικά εκείνα στοιχεία πίσω από την ζωή κάθε ήρωα, στοιχεία που έχουν οδηγήσει τις ζωές τους σε τέλμα και τελικά, τους οδηγούν σε μια τόσο τρελή ιδέα, όπως αυτή του να τα βγάλουν όλα στο πιάτο, ικανοποιώντας μέσω ενός κωμικού τρόπου τις γυναίκες εκείνες που όταν πλαγιάζουν δίπλα σε τέτοιους άντρες, ονειρεύονται εκείνους που ποτέ δεν θα έχουν. Και τελικά ξέρετε κάτι; Όλες στο τέλος ικανοποιούνται στην ιδέα του ότι βλέπουν κάτι που χαίρονται και γνωρίζουν με κάτι που έχει άγνωστη απόδοση.


Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Άντρες Με Τα Όλα Τους
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθέτης: Peter Cattaneo
Πρωταγωνιστές: Robert Carlyle, Mark Addy, William Snape, Steve Huison, Tom Wilkinson, Paul Barber, Hugo Speer, Lesley Sharp, Emily Woof, Deirdre Costello
Παραγωγή: 1997
Διάρκεια: 91'


1 σχόλιο:

  1. Σαν καλοί κριτικοί που είσθε μας είπατε ότι πίσω από το χιούμορ και το γέλοιο κρύβονται μηνύματα που θα πρέπει να πάρουμε. Ξέρω ποιά μηνύματα εννοείτε, ότι σκηνοθέτης της ταινίας θα μπορούσε να είναι ο ΤΣΙΠΡΑΣ με πρωταγωνιστές τον Σιφωνιό τον Τσουκαλα τον Φωτόπουλο και γκέστ σταρς τον ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ και ΛΑΦΑΖΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή