Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ του Διαμαντή Παπαδόπουλου - Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 8.00΄ μ.μ.

Φίλες και φίλοι,
στα πλαίσια της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας θα προβάλουμε αυτό το Σάββατο 12  Ιανουαρίου στις 8.00΄ το βράδυ, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο) το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ" (2010, 63) του  Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε στη Σχολή Σταυράκου Φωτογραφία Κινηματογράφου. Εργάζεται ως εικονολήπτης επικαίρων από το
1992. Συνεργάστηκε ως Διευθυντής φωτογραφίας:  “Ο μυστικός κόσμος των πουλιών” του Σταύρου Ιωάννου (1998),  “Κλειστοί Δρόμοι” του Σταύρου Ιωάννου(2000). 
Πρώτη σκηνοθετική δουλειά του είναι η ταινία  “Ελεύθεροι Χαρταετοί” .



Η ταινία βασίζεται σε μέρος του υλικού που κινηματογραφήθηκε στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής της οργάνωσης Fair Planet στη Λωρίδα της Γάζας τον Ιούλιο του 2010. Επιχειρείται η καταγραφή των συνθηκών της καθημερινής ζωής στην πολιορκούμενη περιοχή, της βίωσης των βομβαρδισμών και του αποκλεισμού. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της σκληρής πραγματικότητας στη ζωή των παιδιών αλλά και στο σθένος των κατοίκων στη διεκδίκηση μιας ειρηνικής και ελεύθερης πατρίδας.

Οι"Ελεύθεροι χαρταετοί" κέρδισαν το 3ο βραβείο ταινίας ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο 6ο φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2012.

Ο σκηνοθέτης θα παρίσταται στην προβολή και θα συζητήσει μαζί μας μ' ένα ποτήρι κρασί και λίγο ψωμοτύρι. 
Είσοδος ελεύθερη, όπως πάντα.

      Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης  της Μεσοποταμίας για το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν όπως πάντα κάθε δεύτερο Σάββατο, στις 8.00΄ το βράδυ.
Πρόκειται για τις εξής ημερομηνίες: Σάββατο 26 Ιανουαρίου - Σάββατο 9 Φεβρουαρίου - Σάββατο 23 Φεβρουαρίου - Σάββατο 9 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου