Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - Συλλογική εργασία Αυτοοργάνωση ανέργων κ εργαζομένων.Συλλογική εργασία  Αυτοοργάνωση ανέργων κ εργαζομένων
Τι είναι η κοινωνική συνεργατικότητα, η αλληλέγγυα,
συνεργατική οικονομία. Τι είναι & πως λειτουργούν
οι συλλογικότητες εργασίας.
 
Τι είναι η κοινωνική συνεργατικότητα.
Τι είναι & πως λειτουργούν οι συλλογικότητες εργασίας.

Εισηγητής : Γιάννης Ευσταθόπουλος , Οικονομολόγος.
Συμμετέχουν εκπρόσωποι από συλλογικότητες εργασίας.

Ο Γιάννης  Ευσταθόπουλος είναι οικονομολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ). Έχει ασχοληθεί με ευρύ φάσμα ερευνητικών αντικειμένων όπως, μεταξύ άλλων, η διαμόρφωση και εφαρμογή ειδικών εργαλείων αξιολόγησης για την κοινωνική και αναπτυξιακή αποτελεσματικότητα των δημόσιων επιχειρήσεων, των οργανισμών της κοινωνικής και συνεταιριστικής οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και εγχώρια περιοδικά για την προσαρμογή των δημοσίων επιχειρήσεων στις πολιτικές απελευθέρωσης των αγορών ενώ πιο πρόσφατα, συμμετείχε στην εκπόνηση ερευνητικών εκθέσεων για λογαριασμό διεθνών οργανισμών (CEEP, ILO, E.E) με θέμα την χαρτογράφηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη και τις πολιτικές πρόληψης και διαχείρισης των αναδιαρθρώσεων.
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - Συλλογική εργασία Αυτοοργάνωση ανέργων κ εργαζομένων.
Η αρχική τοποθέτηση - εισήγηση έγινε από τον οικονομολόγο Γιάννη Ευσταθόπουλο, για να πάρουν τον λόγο στην συνέχεια μια σειρά από συνεργατικά εγχειρήματα - κολεκτίβες. 

Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά η εφημερίδα των συντακτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου