Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

e-λεκτρονικό Ανταλλακτήριο Μεσοποταμίας

Η κίνηση πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία δημιούργησε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο αντικειμένων με ξεχωριστή σελίδα στο facebook:
e-λεκτρονικό Ανταλλακτήριο Μεσοποταμίας.


Με το σκεπτικό ότι όλοι μας έχουμε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε, ενώ ταυτόχρονα έχουμε ανάγκη από κάποια αντικείμενα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε, στήθηκε το ανταλλακτήριο. Η ανάγκη για ανταλλαγή αυξάνεται όσο μειώνεται η αγοραστική δύναμη & συνεπώς η κατανάλωση.




Η συμμετοχή στο ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο είναι απλούστατη, με ένα “like” στην σελ. e-λεκτρονικό Ανταλλακτήριο Μεσοποταμίας στο facebook. Συμμετάσχουν όλοι όσοι θέλουν ανεξάρτητα αν είναι μέλη της Μεσοποταμίας ή δημότες Μοσχάτου. Αποκλείονται μόνο οι έμποροι & οι εταιρείες. Φυσικά ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ…ΜΟΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ή ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!


Παρακάτω αναφέρονται ο τρόπος & οι προϋποθέσεις συμμετοχής :


- Τα αντικείμενα χάνουν την αξία τους όταν παύουν να καλύπτουν κάποια ανάγκη μας, επομένως βασική προϋπόθεση είναι, όχι να ανταλλάσσουμε αντικείμενα ίσης «χρηματικής αξίας», αλλά να ανταλλάσσουμε «χρήσιμα αντικείμενα». Δηλαδή  αν έχω μια καρέκλα … «δια χειρός Βαράγκη» η οποία μου είναι πλέον άχρηστη κι έχω «ανάγκη» από ένα τραπέζι, μπορώ να ανταλλάξω την καρέκλα μου με ένα τραπέζι «ΙΚΕΑ» , που σαφώς έχει μικρότερη αξία, αλλά μου είναι «χρήσιμο»!


- Ανταλλάσσω αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση


- Αφού γίνομαι μέλος της σελίδας : e-λεκτρονικό Ανταλλακτήριο Μεσοποταμίας στο facebook, ανεβάζω μια φωτογραφία του αντικειμένου, που θέλω να ανταλλάξω, συνοδευόμενη από μια σύντομη και σαφή περιγραφή & παράλληλα ζητώ το αντικείμενο που έχω ανάγκη. Μπορώ βέβαια πρώτα να ρίξω μια ματιά στις ήδη αναρτημένες φωτογραφίες αντικειμένων που ανταλλάσσονται.


- Τα μέλη ανταλλάσσουν άμεσα μεταξύ τους με όποιο τρόπο θέλουν, χωρίς την μεσολάβηση της Μεσοποταμίας, η οποία δεν φέρει & καμία ευθύνη.


- Τέλος, όποιος επιθυμεί μπορεί να χαρίσει ένα ή και περισσότερα αντικείμενα.

Καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου