Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας - ΧΑΜΟΜΗΛΙ - και ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΥΦΗ του Νεριτάν Ζιντζιρία - αυτό το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 8.00΄ μ.μ.


 Φίλες και φίλοι,

η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας θα προβάλλει αυτό το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 8.00΄ μ.μ. 

τρεις εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους.

Οι δύο ταινίες είναι οι πρώτες δημιουργίες του μόλις 23 χρονών Αλβανού σκηνοθέτη Νεριτάν Ζιντζιρία που απέσπασαν και οι δύο πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους.
ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΥΦΗ (2008, 15΄) (Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας -   Α΄ βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη  - μόλις 17 χρονών!)
ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ (2013, 15΄ )  (Χρυσός Διόνυσος - Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου -Τιμητική Διάκριση Ήχου στο φετινό φεστιβάλ της Δράμας)

Ελάτε να δείτε ένα μικρό αριστούργημα, χωρίς υπερβολή, και να γνωρίσετε στο ξεκίνημά του ένα νεαρό σκηνοθέτη που σε λίγα χρόνια θα είναι διάσημος!

   το Χαμομήλι - η ηθοποιός Γιώτα Χατζηιωάννου,
                                                                                                                                                                                           
Η τρίτη ταινία είναι η μικρού μήκους "ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ" (2006, 20΄) του παλιού φίλου της Μεσοποταμίας Μπουγιάρ Αλιμάνι - η πρώτη ταινία που παίξαμε πριν από χρόνια στο ξεκίνημα της Κινηματογραφικής Λέσχης.Πρόκειται επίσης για μια αριστουργηματική ταινία, επίκαιρη όσο ποτέ στην Ελλάδα της κρίσης, που αν δεν την έχετε δει δεν πρέπει να τη χάσετε! 
Ο Μπουγιάρ Αλιμάνι είναι ο άνθρωπος που στήριξε και δίδαξε τον Νεριτάν Ζιντζιρία, παίρνοντάς τον ως βοηθό στις ταινίες του. 

Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας
Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο, κοντά στην παραλία.

Είσοδος ελεύθερη.
Στη προβολή θα παρευρίσκεται ο νεαρός σκηνοθέτης Νεριτάν Ζιντζιρία και θα συζητήσει μαζί μας με ένα ποτήρι κρασί και λίγο ψωμοτύρι - όπως πάντα.
(Ο Μπουγιάρ Αλιμάνι θα ήταν και αυτός μαζί μας αλλά δυστυχώς εγκλωβίστηκε στο εξωτερικό - Αμερική - και θα επιστρέψει μια μέρα αργότερα).

Διαβάστε δύο συνεντεύξεις του Νεριτάν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου