Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Συνέλευση Τρίτης 18 Μαρτίου - απολογισμός

Στην προχθεσινή τακτική συνέλευση της Τρίτης συζητήθηκαν τα πιο κάτω θέματα, σχετικά με
διαδικαστικά θέματα αλλά και δράσεις για τις επόμενες εβδομάδες.

1) Συζητήθηκε το θέμα της Μηνιαίας Γενικής Συνέλευσης της Μεσοποταμίας και από
όλους η άποψη ήταν να παραμείνει ως έχει δηλαδή χωρίς αναβολές ή μεταφορά σε
επόμενη συνέλευση. Σε αυτό το πλαίσιο να προσπαθήσουμε με την παρουσία μας
να την στηρίξουμε ώστε να έχει καλή συμμετοχή.

2) Το Σάββατο 22 Μαρτίου το πρωί ο Σταύρος Μαγγιώρης - Δρ. Βιολογίας που θα μας κάνει τα σεμινάρια σχετικά με καλλιέργεια και περιποίηση φυτών, θα βρίσκεται στο σπίτι της Μεσοποταμίας, πρόθυμος να μας ενημερώσει και να απαντήσει σε απορίες μας σχετικά με αυτά τα θέματα. Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος να είναι εκεί στις 11.00 το πρωί. Θα υπάρχει
φυσικά νέο μήνυμα με λεπτομέρειες.

3) Το Σάββατο 22 Μαρτίου το απόγευμα στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού,  υπάρχει διαδήλωση στην Ομόνοια στις 14.00 και συναυλία στο Σύνταγμα, στις 16.00. Σχετικά με το θέμα αυτό υπήρχε ενημέρωση μέσω τηλεφώνου από φίλους που δεν μπορούσαν να έρθουν στην Συνέλευση. Έτσι δεν είχαμε τόσο πλήρη ενημέρωση, η πρόταση λοιπόν είναι όσοι μπορούμε να βρεθούμε στον σταθμό του ΗΣΑΠ γύρω στις 14.00 το μεσημέρι για να ανέβουμε μαζί στην Ομόνοια.

4) Το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 20.00 το βράδυ το Cine Μεσοποταμία θα παρουσιάσει την
ταινία του Φατίχ Ακίμ "Ως την άκρη του ουρανού". Θα υπάρχει νέο μήνυμα με λεπτομέρειες,
σχετική ανάρτηση υπάρχει ήδη στο blog της Μεσοποταμίας.

5) Την Τρίτη 25 Μαρτίου μετά την παρέλαση δηλαδή από τις 13.30 και έπειτα, μαζευόμαστε
στο σπίτι της Μεσοποταμίας με τους "μπακαλιάρους" μας και οτιδήποτε φαγητό μεζέ γλυκό κλπ. έχουμε, για ένα ρεφενέ γλεντάκι, να τιμήσουμε την επέτειο!

6) Το Σάββατο 29 Μαρτίου η Μεσοποταμία θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον σκηνοθέτη Ηρακλή Μήλλα για να μας παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ με θέμα την προκατάληψη και το εχθρικό κλίμα που καλλιεργείται λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος στα σχολεία Ελλάδας και Τουρκίας, με τίτλο «Η Άλλη Κωμόπολη». Θα υπάρχει φυσικά νέο μήνυμα με λεπτομέρειες.

7) Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια εκδήλωση με θέμα την Ουκρανία και την Κριμαία, ώστε να έχουμε όλοι μια καλύτερη ενημέρωση για το θέμα αυτό που από τα ΜΜΕ δεν είναι εύκολο να την έχεις. Γίνονται προσπάθειες για κάποιους καλεσμένους, άλλωστε και η φίλη της Μεσοποταμίας Οκσάνα, λόγω καταγωγής και συγγενών στην Κριμαία, θα μπορούσε να μας πει αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου