Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

"240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό"


1.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 240 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ Αθήνα, 19/6/2014

 Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την ανάγκη προστασίας του από μελλοντική εντατική εκμετάλλευση.

 Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, με χορηγούς τους αιγιαλούς της Αττικής και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα και θα ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

 Σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Ναός Αρτέμιδος (Βραυρώνα) και Μαραθώνας] θα διοργανωθούν εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς,ντι-τζέις ,γκραφιτάδες, ιστιοπλόους.

 Είναι ανοιχτή και υπό διαμόρφωση μια συμβολική σκυταλοδρομία, ταυτόχρονα με τον Υπερμαραθώνιο από 240 πολίτες ή ομάδες πολιτών που θα τρέξουν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο, ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της κοινής προσπάθειας ως τον τελικό προορισμό στις 12 Ιουλίου.


Οι Χάρης Μαυρουδής και Κατερίνα Τσάβαλου για την ανεξάρτητη πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό".

8-12 Ιουλίου, από τον Ισθμό μέχρι τον Μαραθώνα, τρέχουμε μαζί με τον Άγη Εμμανουήλ!

Για συμμετοχές στην σκυταλοδρομία: noemvri14@hotmail.com

Ελάτε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στους σταθμούς, περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα μας στο Facebook:https://www.facebook.com/240kmgialos
Οι Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νίκος Ορφανός, Γιάννης Στάνκογλου και Αλέκος Συσσοβίτης για την ανεξάρτητη πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου