Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Τετάρτη 3 ΙΟΥΝΙΟΥ H ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ προβάλλει την ταινία "ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ" του ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Στην πίσω αυλή της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, ένας όμορφος κήπος, φιλοξενεί προβολές ταινιών. Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, την Τετάρτη 3 ΙΟΥΝΙΟΥ, προβάλλει την ταινία, ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ του ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ. Την ταινία θα προλογίσει, ο δημιουργός της. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
 

DANCING ON ICE του Σταύρου Ιωάννου
με τους Ελένη Βεργέτη, Αρχόντισσα Μαυρακάκη, Μαρία Πρωτόπαπα, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Κρις Ροταβοφ, Χάρη Σώζο, Μαρία Πάτση

Υπόθεση:
Πρωτοχρονιά του 1996.
Τα Βαλκάνια μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, συγκλονίζονται από εθνικιστικούς πολέμους, που έχουν σαν συνέπεια την οικονομική κρίση και τις μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών.
Τρεις γυναίκες άγνωστες μεταξύ τους, προερχόμενες από τρεις διαφορετικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συναντώνται σε παραμεθόρια πόλη της Βουλγαρίας, προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.
Χωρίς περιθώριο επιλογής, έχουν αναγκασθεί να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σ’ έναν βίαιο συνοδό λαθρομεταναστών, που τις οδηγεί προς το «Ελληνικό τους όνειρο» μέσα από δύσβατα ορεινά μονοπάτια.
Στην ερημιά των βουνών οι τρεις γυναίκες θα γίνουν έρμαιο στα χέρια του.
Η απελπισμένη τους προσπάθεια ν’ αλλάξουν τη μοίρα τους θα καταλήξει, μετά από δραματικές κι οριακές περιπέτειες, σε τραγωδία.


 Βιογραφικό σκηνοθέτη
O Σταύρος Ιωάννου γεννήθηκε στην Εύβοια και σπούδασε στην Αθήνα κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου. Το 1978 γύρισε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους "Αντιθέσεις" και τον επόμενο χρόνο το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ¨Αντιά¨. Το 1984 ίδρυσε την εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, filmode την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα.
Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες ντοκιμαντέρ για την Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Έχει συνεργαστεί με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού και σημαντικές ταινίες του έχουν Βραβευτεί σε Διεθνή Φεστιβάλ και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Η ταινία του μυθοπλασίας ¨Κλειστοί Δρόμοι¨ (παραγωγής 2000) συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου (2001) και Βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2000) και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Γενεύης (2001) και συμμετείχε σε 25 ακόμη Διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Το 2009 ολοκληρώθηκε η ταινία μυθοπλασίας ¨Χορεύοντας στον Πάγο¨ που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο 2009.
Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.


Τρέιλερ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου