Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

3η Συνέλευση Συντονιστικού Αλληλέγγυων Σχολείων 23 Μαρτίου 2016 στις 8 μ.μ.



  

Στη δεύτερη συνέλευση του Συντονιστικού Αλληλέγγυων Σχολείων που πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, στο Σπίτι της «Μεσοποταμίας», στο Μοσχάτο, τα σχολεία συμφώνησαν στην κοινή βάση λειτουργίας και χαρακτηριστικών του συντονιστικού.

Συνομολογείται ότι επιθυμούμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε το διακριτό ρόλο που θέλουν να έχουν τα αλληλέγγυα σχολεία στην κοινωνία και στο χώρο της παιδείας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι παύουμε να λειτουργούμε για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας, αντιθέτως οι δομές μας έχουν φτιαχτεί με αφετηρία τις πραγματικές ανάγκες αυτού του κόσμου. Σε ότι αφορά τη σύνθεση των συνελεύσεων, θα είναι μικτές συνελεύσεις εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών, για το λόγο αυτό επιδιώκουμε εμπλοκή στο συντονιστικό και των γονέων και των μαθητών. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συναινετικά, χωρίς ψηφοφορίες και όπου δεν υπάρχει συμφωνία θα γίνεται σύνθεση των απόψεων. Επιπλέον για να διατηρούνται ζωντανές οι διαδικασίες και ισχυρό το κίνητρο συμμετοχής, το συντονιστικό θα αποφασίζει κοινές δράσεις των αλληλέγγυων σχολείων, μέσα από τις οποίες θέλουμε να δημιουργούμε κεντρικά γεγονότα που θα βοηθήσουν στη διάδοση του εγχειρήματος.

Οι δομές που συμμετέχουν στο συντονιστικό μέχρι στιγμής είναι οι εξής: «Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας», «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά», «Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου», «Αλληλέγγυο Σχολείο Νέου Κόσμου», «Αλληλεγγύη Πειραιά», «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων Αθήνας», «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών», «Σχολείο Αλληλεγγύης Νίκαιας», «Ετεροτοπία» (Θεσσαλονίκη), «Kardelen» (Ξάνθη).
Επίσης στη συνέλευση παραβρέθηκαν μέλη της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ταύρου», οι οποίοι σκοπεύουν να ξεκινήσουν δομή αλληλέγγυων μαθημάτων.
Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και συναινετικά:

1. Να κάνει την πρώτη της κοινή δράση μέχρι τα μέσα Απριλίου. Η κοινή δράση θα έχει το χαρακτήρα μιας εκδήλωσης-δράσης με εξωστρεφή χαρακτηριστικά.

2. Όλες οι δομές να εγγράψουν μέλη στο συντονιστικό, με τις φόρμες που έχουν ήδη μοιραστεί. Επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Στόχος είναι μέχρι τη συνέλευση της 23ης Μάρτη να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εγγραφές.

3. Να δημιουργηθεί κοινό ταμείο των Αλληλέγγυων Σχολείων με σκοπό (α) την κάλυψη μεταφορικών, (β) την κάλυψη αναγκών των σχολείων, (γ) την κάλυψη των εξόδων των κοινών δράσεων. Τα έσοδα του ταμείου αποφασίστηκε να προέρχονται από τη συνδρομή κάθε δομής στο ταμείο του συντονιστικού, η οποία προτείνεται να είναι το ελάχιστο 10€ το μήνα ανά δομή. Το ταμείο, άρα και τη συγκέντρωση των συνδρομών, ανέλαβαν ο Νίκος Αγαπάκης από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά και η Βεατρίκη Αραβανή από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων Αθήνας.

4. Να γίνει επόμενη συνέλευση στις 23 Μαρτίου, στο Σπίτι της «Μεσοποταμίας», Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, στις 8μ.μ., όπου θα συζητηθούν και οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας για την  κοινή δράση του Απριλίου.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου