Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Lamerica” του Gianni Amelio, Κυριακή 24 Απριλίου στις 20.00Ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα "Αναζητώντας τη Γη της Επαγγελίας",  η Μεσοποταμία προβάλλει
αυτή την Κυριακή, 24/4/2016, την ταινία "Lamerica",(1994) του Gianni Amelio.

Η ταινία, που σπάνια προβάλλεται στην Ελλάδα, εκτυλίσσεται στην Αλβανία, λίγο μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος. Δύο Ιταλοί τυχοδιώκτες εμφανίζονται σαν μεγαλοεπιχειρηματίες, πρόθυμοι να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ντόπιας οικονομίας, στήνοντας ένα εργοστάσιο παπουτσιών, ενώ στην πραγματικότητα επιθυμούν απλώς να "τσεπώσουν" τις επιχορηγήσεις. Στην προσπάθεια να οργανώσουν την εταιρεία τους, βρίσκουν ξεχασμένο σε ένα άσυλο έναν ηλικιωμένο άντρα Αλβανικής καταγωγής, που δείχνει να μην έχει οικογένεια ή φίλους. Σύμφωνα με τα σχέδια των τυχοδιωκτών, ο άνθρωπος αυτός θα εμφανίζεται στα χαρτιά ως ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Ωστόσο, η σχέση που αναπτύσσει ο Τζίνο, ο νεότερος από τους δύο απατεώνες, με τον άνθρωπο αυτό, και η περιπλάνησή τους στα ενδότερα της χώρας, όχι μόνο αποκαλύπτει πολλά για την ιστορία της, από τον Μεσοπόλεμο ως τη δεκαετία του 1990, αλλά αλλάζει και τον τρόπο που βλέπει ο ίδιος ο Τζίνο τον κόσμο. Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με ένα φιλμ που από τη μία έχει έντονη πολιτική, ιστορική χροιά και από την άλλη τονίζει το προσωπικό στοιχείο.

Κυριακή, 24/4/2016 στις 20.00, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε
στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου