Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Μια Απλή Διατύπωση” του Τζουζέπε Τορνατόρε, Κυριακή 15 Μαΐου στις 20.30
Συνεχίζοντας τις προβολές στον ανανεωμένο πίσω κήπο της Μεσοποταμίας, η Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζει αυτή την Κυριακή, 15/5/2016, την ταινία "Μια Απλή Διατύπωση" (1994), του Ιταλού Τζουζέπε Τορνατόρε, με τους σπουδαίους Ρομάν Πολάνσκι και Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ο διάσημος συγγραφέας Όνοφ (Ντεπαρντιέ) έχει από καιρό πάψει να γράφει και ζει σαν ερημίτης. Ένα βροχερό βράδυ, προσάγεται στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς ταυτότητα, λαχανιασμένος και με κενά μνήμης. Ο Επιθεωρητής του τμήματος (Πολάνσκι), προσπαθεί να ξεδιαλύνει τι κρύβεται πίσω τους ισχυρισμούς του συγγραφέα και ταυτόχρονα να λύσει ένα μεγάλο μυστήριο.

Η ταινία υπήρξε από τα πιο σημαντικά ψυχολογικά και αστυνομικά θρίλερ της δεκαετίας του 1990, ίσως λίγο παραγνωρισμένη μπροστά σε άλλες δημιουργίες των τριών προαναφερθέντων διασήμων συντελεστών, αλλά γεμάτη σασπένς και αριστοτεχνικές ερμηνείες.

Κυριακή, 15/5/2016, στις 20:30. Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου