Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Mr. Nobody" του Ζακό Βαν Ντορμαέλ, Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 21.00


Συνεχίζοντας τις προβολές για το μήνα Ιούλιο, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας παρουσιάζει την ερχόμενη Τετάρτη, 13/7/2016, την πολυβραβευμένη ταινία "Mr. Nobody" (2009), του Ζακό Βαν Ντορμαέλ.

Το αγγλόφωνο δράμα του Βέλγου Ζακό Βαν Ντορμαέλ, με σπουδαίο καστ, αφηγείται τη ζωή του 118χρονου Nemo Nobody, του τελευταίου θνητού γήινου, σε μια μελλοντική εποχή όπου η ανθρωπότητα έχει κατακτήσει την αθανασία. Ο Nemo αναπολεί τη ζωή του και συγκεκριμένα τους τρεις πιο σημαντικούς έρωτες της ζωής του, αλλά και το διαζύγιο των γονιών του. Παράλληλα με αυτά τα επεισόδια, η αφήγηση παρεκκλίνει συχνά, με αριστοτεχνικό τρόπο, σε εναλλακτικές εκδοχές του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν οι χαρακτήρες ελάμβαναν σε κάποια σημεία μια διαφορετική απόφαση από αυτήν που τελικά πήραν.

Η ταινία συμμετείχε στο 66ο Φεστιβάλ Βενετίας, κερδίζοντας δύο βραβεία, ενώ τιμήθηκε και με 6 βραβεία Magritte (τα αντίστοιχα βελγικά Όσκαρ).

Τετάρτη, 13/7, στις εννιά, στον κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. 
 Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου