Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Μερικοί το προτιμούν καυτό" του Μπίλι Γουάιλντερ, Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 21.00


Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Αύγουστο συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη, 10/8, με την κλασσική και ιδιαίτερα αγαπημένη κωμωδία "Μερικοί το προτιμούν καυτό" (1959) του Μπίλι Γουάιλντερ, με τους Μέριλιν Μονρό, Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις.

Έχοντας παρακολουθήσει με τα ίδια τους τα μάτια μια συμμορία γκάνγκστερ να δολοφονεί τους αντίζηλους της, ο Τζέρι (Τζακ Λέμον) και ο Τζο (Τόνι Κέρτις) αποφασίζουν να διαφύγουν τον κίνδυνο να πέσουν κι αυτοί θύματα της συμμορίας και, μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες, πιάνουν δουλειά σε μια γυναικεία ορχήστρα της τζαζ που δουλεύει στο Μαϊάμι. Εκεί, ο μεν Τζο γοητεύεται κρυφά από την τραγουδίστρια της ορχήστρας, τη Σούγκαρ (Μέριλιν Μονρό), ενώ ο Τζέρι γίνεται δέκτης του έντονου φλερτ του πολυεκατομμυριούχου Όσγκουντ. Φρέσκια – παρά τα 57 χρόνια χρόνια που έχουν μεσολαβήσει απο την κυκλοφορία της – και εξαιρετικά αστεία, η ταινία αποτελεί ίσως την πιο επιτυχημένη του δημιουργού της, του σπουδαίου Μπίλυ Γουάιλντερ, και χαρακτηρίζεται δικαίως ως μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών.

Τετάρτη, 10/8, στις εννιά το βράδυ - Πλάτωνος, 13 Μοσχάτο.

facebook event: https://www.facebook.com/events/1112929192086700/

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου