Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Η γλώσσα της πεταλούδας" του Χοσέ Λουίς Κουέρδα, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 20.30

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της για το μήνα Σεπτέμβριο,
την ερχόμενη Κυριακή, 11/9, με το φιλμ του Χοσέ Λουίς Κουέρδα "Η γλώσσα της πεταλούδας" (1999).

Βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας, γραμμένα το 1996, η ταινία του Χοσέ Λουίς Κουέρδα, αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του '36 που πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.
Μία εξαιρετική σκιαγράφηση της εποχής, που σε συνδυασμό με την θαυμάσια φωτογραφία και τη μουσική επένδυση της ταινίας, συνθέτουν έναν σπαραχτικό ύμνο στο τέλος της αθωότητας. Η εξαιρετική δημιουργία του Κουέρδα απέσπασε έξι βραβεία Γκόγια στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, μουσικής, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και καλύτερης ερμηνείας πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Κλίβελαντ.
(πηγή: TVXS)

Κυριακή 11/9/2016, λίγο μετά τις 20:30. Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-i-glossa-tis-petaloudas-tou-chose-louis-kouerda/
fb event: https://www.facebook.com/events/1260335753998876/

Η είσοδος είναι χωρίς αντίτιμο, μπορείτε όμως να στηρίζετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διάρκειας και το Αλληλέγγυο Σχολείο με μαρκαδόρους πίνακα και τετράδια Α4.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου