Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Η Γυναίκα στους Αμμόλοφους" του Χιρόσι Τεσιγκαχάρα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 20.00

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Οκτώβριο ξεκινούν αυτή την Κυριακή, 2/10, με το αριστουργηματικό φιλμ "Η Γυναίκα στους Αμμόλοφους" (1964), του Χιρόσι Τεσιγκαχάρα (Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 146').

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Κόμπο Άμπε, το φιλμ του Τεσιγκαχάρα, έξοχα σκηνοθετημένο και φωτογραφημένο (από τον Χιρόσι Σεγκάβα), αφηγείται τη σχέση ανάμεσα σε έναν εντομολόγο και μια μυστηριώδη, μοναχική γυναίκα που ζει στην έρημο. Ο εντομολόγος (Έϊτζι Οκάντα) επισκέπτεται την έρημο, προκειμένου να μελετήσει ένα σπάνιο είδος εντόμου, αλλά χάνει το τελευταίο λεωφορείο της επιστροφής, κι έτσι αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι της άγνωστης γυναίκας (Κυόκο Κεσίντα), το οποίο, όμως, βυθίζεται στην άμμο. Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, με αφορμή αυτή την επίσκεψη αλλά και την ασυνήθιστη κατάσταση υπό την οποία τελεί το σπίτι της γυναίκας, είναι μία από τις πιο ιδιότυπες αλλά και πιο περίτεχνα ειπωμένες στην ιστορία του σινεμά.

Από αυτή την Κυριακή, οι προβολές μας θα ξεκινούν στις 8 ακριβώς.

Μετά τις προβολές, θα ακολουθεί μια συζήτηση μεταξύ όλων μας για την ταινία, διάρκειας περίπου μίας ώρας.
Όπως πάντα στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-gineka-stous-ammolofous-tou-chirosi-tesigkachara/
fb event: https://www.facebook.com/events/1159714570756242/

Η είσοδος είναι χωρίς αντίτιμο, μπορείτε όμως να στηρίζετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διάρκειας και το Αλληλέγγυο Σχολείο με μαρκαδόρους πίνακα και τετράδια Α4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου