Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

«Γράφοντας» Συζητήσεις με συγγραφείς: Συνομιλούμε με το συγγραφέα Γιάννη Παπαγιάννη, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ.

Σεμινάρια Αλληλέγγυου Σχολείου
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016-ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

«Γράφοντας», Συζητήσεις με συγγραφείς

Πέρυσι ξεκινήσαμε μια ακόμη δραστηριότητα στο Αλληλέγγυο Σχολείο μας, τα μηνιαία επιμορφωτικά σεμινάρια για τους ενήλικες φίλους και μέλη μας. Την χρονιά που πέρασε, προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε το θέμα «επιστήμη» με προσκεκλημένους σημαντικούς πανεπιστημιακούς δασκάλους (Κ. Γαβρόγλου, Γ. Χριστιανίδης, Στ. Δημητρίου, Χ. Αθανασιάδης).

Φέτος, θα επικεντρώσουμε στη λογοτεχνική γραφή. Θα προσπαθήσουμε να «τρυπώσουμε» στην «κουζίνα του συγγραφέα», να γνωρίσουμε συγγραφείς, να μάθουμε τον τρόπο που δουλεύουν. Επιλέξαμε πεζογράφους που στο έργο τους συναντάται η τέχνη με τον κοινωνικό και τον ιστορικό προβληματισμό. Πώς επιλέγουν τα θέματά τους; Ποια είναι η διαδικασία μέχρι η πρώτη έμπνευση να αρχίσει να παίρνει μορφή; Πώς αποφασίζουν την ιστορική περίοδο, το κοινωνικό πλαίσιο, τον κεντρικό ήρωα, τον αφηγητή τους; Και δεκάδες άλλα ερωτήματα που γεννιούνται στους αναγνώστες και θα ήθελαν να τα υποβάλουν και να τα συζητήσουν με τους συγγραφείς βιβλίων που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας και έγιναν αγαπημένα αναγνώσματα και αναφορές μας.

Θα γίνουν τέσσερις συναντήσεις (Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016 και Φεβρουάριο και Μάρτιο 2017) ενώ θα πλαισιώσουμε τα σεμινάρια με μερικές εκδηλώσεις-εκπλήξεις τους μήνες που δεν έχουμε καλεσμένο κυρίως.

Στο δεύτερό μας σεμινάριο, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, συνομιλούμε με το συγγραφέα Γιάννη Παπαγιάννη, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της "Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Λίγα Λόγια για το Γιάννη Παπαγιάννη
Ο Γιάννης Παπαγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Ικαρία. Σπούδασε Φυσική και έκανε μάστερ στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων "Πέντε ώρες" (1989), "Η πικρή γεύση" (1992), "Ο ύπνος περιβάλλει" (1998), "Η ασθένεια της πεταλούδας" (Άγκυρα, 2009), "Το διπλό πρόσωπο του νου" (Κριτική, 2015). Έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά και έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους. Το διήγημά του "Ο τοίχος" μεταποιήθηκε σε ταινία μικρού μήκους το 2003.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 διατηρεί στήλη βιβλίου στην εφημερίδα 'Τύπος της Κυριακής' και δημοσιεύει βιβλιοκριτικές σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.
πηγή: BiblioNet

https://www.facebook.com/events/1821749511442697/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου