Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο" του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 20.00

Συνεχίζουμε τις προβολές μας για το μήνα Ιανουάριο, αυτή την Κυριακή, 22/1/2017, με το φιλμ "Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο", του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (2011, Έγχρωμο, 90΄).

Σχετικά με την ταινία:
«Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Μισέλ ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Μαρί-Κλερ. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο.
Μια από εκείνες τις ταινίες που θα μπορούσαν εύκολα να καταλήξουν μελοδραματικές, διδακτικές απολογίες ενός μεσήλικου, καλοβαλμένου κοινού, που έχει τον χρόνο και την άνεση να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη του σινεμά.
Όμως […] η αλήθεια και η αμεσότητα της ιστορίας του, η συναισθηματική καθαρότητα των ιδεών του, η απλότητα των εικόνων του, την μεταμορφώνουν σε κάτι τόσο αφοπλιστικά ειλικρινές, που δεν έχεις άλλη επιλογή από το να του παραδοθείς».
(Πηγή: Γιώργος Κρασσακόπουλος - flix.gr)

Κυριακή. 22/1/2017, στις 8 το βράδυ. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Καλάθι της Αλληλεγγύης ή γραφική ύλη για το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας.

Σας περιμένουμε!

fb event: https://www.facebook.com/events/265059213922711/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου