Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Mary and Max" του Άνταμ Έλιοτ, Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 20.00

Την Κυριακή, 15/1/2017, συνεχίζουμε τις προβολές μας στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας με το animation "Mary and Max" του Άνταμ Έλιοτ (2009, έγχρωμο, 92΄).

Σχετικά με την ταινία:
«Η 8χρονη Μαίρη, η οποία ζει στη Μελβούρνη, αποφασίζει να γράψει τα δισεπίλυτα προβλήματά της σ’ έναν άγνωστο παραλήπτη, που ζει στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Ο Μαξ, ένας νεοϋορκέζος, παχύσαρκος μεσήλικας, απαντά στο γράμμα της μικρής και μια δυνατή φιλία δημιουργείται ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους.

Πέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε ο 38χρονος Αυστραλός σκηνοθέτης για να γυρίσει αυτό το stop motion animation από πηλό (claymation) που έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου στο χέρι. Πέρα όμως από την αξιοπερίεργη κινηματογραφική τεχνική της, αυτή η επίμοχθη εικαστική δημιουργία διακρίνεται για τη στιβαρότητα των πήλινων πρωταγωνιστών της και για το σουρεαλιστικό, γλυκόπικρο χιούμορ της».
(Πηγή: Αθηνόραμα).

Κυριακή, 15/1/2017, στις οκτώ το βράδυ. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13. Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας, και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας, φέρνοντας μαζί σας γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/752335421584756/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου