Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Στους κορυφαίους 20 του κόσμου ο Μοσχατιώτης συνθέτης Γιώργος Καραγιάννης!



Ο Γιώργος Καραγιάννης φίλος της Μεσοποταμίας, μέλος της Τράπεζας Χρόνου και Αλληλεγγύης μουσικός και συνθέτης διαπρέπει εκτός από τις αλληλέγγυες δράσεις και σε άλλους "στίβους".

"O Γεώργιος Καραγιάννης (Συνθέτης - Μαθηματικός), έχει ζήσει και μεγαλώσει στο Μοσχάτο και είναι απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου. Πρόσφατα συμμετείχε σε διαγωνισμούς σύνθεσης όπου και έλαβε διακρίσεις.
Δείτε παρακάτω  αναλυτικά τα όσα συμβαίνουν με τον συμπολίτη μας Γιώργο Καραγιάννη.

Ο Έλληνας συνθέτης Γεώργιος Καραγιάννης έλαβε στις αρχές του 2017,  στο διαγωνισμό INTERNATIONAL FILM MUSIC COMPETITION που διεξήχθη στην Ιταλία, κατάφερε να φτάσει στους κορυφαίους 20 του κόσμου λαμβάνοντας και Ειδική διάκριση στην κατηγορία : Classical (Drama - Musical - Comedy). Με τη σύνθεση Samba (N 'Oublier pas Paris) για κλασσική κιθάρα, φλάουτο και όμποε απέσπασε την  Πρώτη θέση στην υποκατηγορία "Comedy".

 Τον Μάιο του 2016 λαμβάνει την Τρίτη θέση στον κόσμο στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης "MAURICE RAVEL" που έγινε στην Ιταλία, στην κατηγορία Δ " Σύνθεση για σόλο μουσικό όργανο".
 Με τη σύνθεση "Farewell" για solo κλασική κιθάρα κατάφερε καταρχάς να περάσει στην Ημιτελική φάση, αφού κέρδισε όλες τις αντίστοιχες Ελληνικές συμμετοχές της κατηγορίας, παίρνοντας τον τίτλο " First Place for the Nation: Greece".

Στη συνέχεια διαγωνίστηκε με τους πρώτους από 46 χώρες και συνολικά με άλλες 96 συμμετοχές από το εξωτερικό όπου και κατάφερε να περάσει στην Τελική φάση ανάμεσα στους 20 κορυφαίους του κόσμου. Έπειτα από συνεχείς αξιολογήσεις το κομμάτι "Farewell" κατέκτησε τελικά την Τρίτη θέση παγκοσμίως.

Το 2015 με μία οκτάφωνη σύνθεση για κουαρτέτο εγχόρδων και κουαρτέτο πνευστών ο συνθέτης είχε κατακτήσει πάλι τον τίτλο " First Place for the Nation: Greece" στον ίδιο διαγωνισμό, στην κατηγορία "Σύνθεση για λιγότερα από 15 όργανα".
"

ΠΗΓΗ: http://my-mosxato.blogspot.gr/2017/02/20.html

1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ καλό αυτό για τον Τόπο μας και την Γειτονιά μας. Μπράβο στον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή