Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Το μέσα φως" του Σταύρου Ψυλλάκη, Κυριακή 2 Απριλίου στις 20.00

Η  πρώτη  προβολή  της Κινηματογραφικής Λέσχης για το μήνα Απρίλιο θα είναι το ντοκιμαντέρ "Το μέσα φως" του Σταύρου Ψυλλάκη (2016, Έγχρωμο, 92΄). Η προβολή θα γίνει αυτή την Κυριακή, 2/4, στις οκτώ το βράδυ, παρουσία του σκηνοθέτη και σε συνεργασία με τον Πνευματικό Σύνδεσμο Κρητών Μοσχάτου. Σχετικά με την ταινία: 
“Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του μουσείου ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα ΄χει κλείσει εντός του».
Περισσότερο από τα υπόλοιπα ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη, το «Μέσα Φως» είναι ένα καθαρό πορτρέτο ενός ανθρώπου που μιλάει στην κάμερα χωρίς στην πραγματικότητα να ανασύρει από τη λήθη, να διεκδικεί ή να τεκμηριώνει κάτι περισσότερο από το αυταπόδεικτο μιας ζωής, η οποία αποτελείται από τόσο οικεία στοιχεία που λογικά δεν θα έχρηζε ανάγκη κινηματογράφησης ως κάτι.. εξαιρετικό.
Κι, όμως, οι αφηγήσεις του 86χρονου Γιώργη Μαρκάκη νιώθεις να σε παίρνουν μαζί τους σε ένα διαφωτιστικό ταξίδι στο χρόνο και το χώρο μιας οικογένειας, μιας πατρίδας, μιας ολόκληρης χώρας.
(Πηγή: Μανώλης Κρανάκης – flix.gr)

Κυριακή, 2/4, στις οκτώ το βράδυ. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με τον Πνευματικό Σύνδεσμο Κρητών Μοσχάτου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. 

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη. 

Σας περιμένουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου