Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Κάθε Σάββατο" του Βασίλη Βαφέα, Κυριακή 26 Μαρτίου στις 20.00

Ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για το μήνα Μάρτιο με την ταινία του Βασίλη Βαφέα, "Κάθε Σάββατο" (1999, Έγχρωμο, 98΄). Αυτή την Κυριακή, 26 Μαρτίου, στις οκτώ το βράδυ. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη. 

Σχετικά με την ταινία: 
“Ο Κώστας Βουτσάς […] ερμηνεύει τον Θανάση, ένα χωρισμένο, δημοφιλή κωμικό του θεάτρου και της τηλεόρασης, που έχει μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες και που, κάθε Σάββατο, περνά την μέρα του με τον έφηβο γιο του. Το συγκεκριμένο Σάββατο, στο οποίο εκτυλίσσεται η ταινία, ο πατέρας έχει να αντιμετωπίσει διάφορα επαγγελματικά προβλήματα, αλλά και να παίξει στη θεατρική παράσταση ενός ιταλικού έργου του Γκολντόνι, στην οποία αναμένεται να είναι και η πρόεδρος της Ιταλίας, ενώ ο γιος προσπαθεί να οργανώσει το πρώτο του ερωτικό ραντεβού μ’ ένα κορίτσι της περιοχής. 

Ο Βαφέας ξέρει να δημιουργεί τον κατάλληλο ρυθμό (κι αυτή πρέπει να πω είναι ίσως η ταινία του με τον πιο καλά οργανωμένο ρυθμό), αλλά και να αναπτύσσει σωστά τις καταστάσεις. Με μικρές, καίριες πάντα, πινελιές, έφτιαξε μια ταινία απολαυστική, χαμηλών τόνων, που δείχνει πως ο κινηματογράφος μας μπορεί να σταθεί επάξια πλάι στις άλλες ευρωπαϊκές κινηματογραφίες.”
(Πηγή: Νίνος Φενέκ-Μιχαηλίδης – Ελευθεροτυπία)

Κυριακή, 26/3, στις οκτώ το βράδυ. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη, Βασίλη Βαφέα. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη. 

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου