Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Blade Runner" του Ridley Scott, Κυριακή 19 Μαρτίου στις 20.00

Συνεχίζουμε τις προβολές μας για το μήνα Μάρτιο, την ερχόμενη Κυριακή, 19/3, με την κλασσική ταινία "Blade Runner", του Ridley Scott (1982, Έγχρωμο, 117΄).


Το εμβληματικό φιλμ του Ridley Scott διαδραματίζεται στο έτος 2019, στη σκοτεινή μητρόπολη του Λος Άντζελες. Η εταιρεία Tyrell κατασκευάζει ανθρωποειδή (replicants) που εμφανισιακά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους πραγματικούς ανθρώπους και χρησιμοποιούνται σαν εργάτες εκτός των ορίων της πόλης. Όταν τέσσερα replicants εξεγείρονται και δραπετεύουν από τον καταυλισμό τους, ο αστυνομικός Rick Deckard (Harrison Ford) επιστρέφει στην ενεργό δράση προκειμένου να τα εξοντώσει. 

Ένα σχόλιο σχετικά με την ταινία: 
“Επιζώντας στη μνήμη του κοινού αρχικά ως καλτ ταινία, με διαρκώς ογκούμενη δημοφιλία στη συνέχεια, το «Blade Runner» βρίσκεται πλέον σχεδόν σε κάθε λίστα κορυφαίων ταινιών (μεταξύ των 100 καλύτερων φιλμ όλων των εποχών των περιοδικών «Time» και «Total Film», όπως και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου) κι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: στην αισθητική και τη θεματολογία του.”
(Πηγή: Μάρκος Καρασαρίνης – Το Βήμα)







Κυριακή, 19/3, στις οκτώ το βράδυ. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας, με γραφική ύλη. 

Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου