Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Φρίντα" της Τζούλι Τέιμορ, Κυριακή 14 Μαΐου στις 20.30

Συνεχίζουμε τις προβολές μας για το μήνα Μάιο και τη θεματική ενότητα "Πραγματικές Ιστορίες στο Σινεμά" με την ταινία "Φρίντα" (2003, Εγχρ., 123΄) της Τζούλι Τέιμορ: αυτή την Κυριακή, 14/5, στις 20:30.

Οι προβολές από αυτή την Κυριακή θα γίνονται στην πίσω αυλή της Μεσοποταμίας.



 


Σχετικά με την ταινία:
"Δεκαετία του 1920. Ένα φρικτό ατύχημα στο τραμ όπου επέβαινε τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη νεαρή Φρίντα Κάλο σε όλο της το σώμα. Εγκλωβισμένη σε γύψους και νάρθηκες, βρίσκει παρηγοριά στη ζωγραφική. Ο αναγνωρισμένος ζωγράφος Ντιέγκο Ριβέρα, ένθερμος κομμουνιστής της εποχής, διακρίνει το ταλέντο της και αρχίζει η εικοσιπεντάχρονη θυελλώδης σχέση τους.
Όσκαρ μουσικής και μακιγιάζ σε μια εξαιρετικά φροντισμένη παραγωγή, που πετυχαίνει να δώσει πειστικά το πορτρέτο της ιδιόρρυθμης αυτής προσωπικότητας. Η ενσωμάτωση της τέχνης της Κάλο στην ταινία, η πιστότητα στα κοστούμια και στο ταμπεραμέντο της, αλλά και οι ερμηνείες των Χάγεκ και Μολίνα καταγράφονται στις αρετές της ταινίας".
(Πηγή: Αθηνόραμα)








Κυριακή, 14 Μαΐου, στις 20:30. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.


Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά αν το θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

fb event: https://www.facebook.com/events/1750361141646509/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου