Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Hannah Arendt" της Μαργκαρέτε Φον Τρότα, Κυριακή 21 Μαΐου στις 20.30

Την ερχόμενη Κυριακή, 21/5, θα έχουμε την τρίτη προβολή μας στην ενότητα "Πραγματικές Ιστορίες στο Σινεμά", με την ταινία "Hannah Arendt" (2012, Εγχρ., 113΄) της σημαντικής ηθοποιού και σκηνοθέτη Μαργκαρέτε Φον Τρότα.




Σχετικά με την ταινία:
Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή της φιλοσόφου Χάνα Άρεντ «όταν το περιοδικό «New Yorker» της αναθέτει να πετάξει στην Ιερουσαλήμ, όπου, 12 χρόνια μετά την ετυμηγορία της Νυρεμβέργης, έχει συλληφθεί από τη Μοσάντ και δικάζεται ο διαβόητος φυγάς εγκληματίας πολέμου Άντολφ Άϊχμαν. Η Άρεντ έγραψε 5 άρθρα στο New Yorker, τα οποία οδήγησαν και στο βιβλίο της ‘Ο Αϊχμαν στην Ιερουσαλήμ: Έκθεση για την Κοινοτοπία του Κακού’, όπου υποστήριξε σθεναρά τις μη δημοφιλείς για την εποχή απόψεις της: ήταν η δίκη μία αναγκαία δικαίωση, ή ένα τσίρκο εκδίκησης όπου, ιστορικά, χάναμε το στόχο;
Η Φον Τρότα δικαίως κρατά τα πράγματα απλά κι εμπιστεύεται την εξαιρετική ηθοποιό της Μπάρμπαρα Σούκοβα να μας καθηλώσει. Η φεμινίστρια σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει ούτως ή άλλως ένα πολύ δυνατό, γοητευτικό χαρακτήρα στα χέρια της, αλλά και μία πρωταγωνίστρια που (ευτυχώς) δεν αναλώνεται στο αν της μοιάζει φυσιογνωμικά, αλλά εξαφανίζεται κάτω από τη ζεστασιά, το πάθος, το πείσμα και τις αδυναμίες της ηρωίδας της».
(πηγή: Πόλυ Λυκούργου - flix.gr)

Κυριακή, 21/5, στις 8:30. Όπως πάντα στο σπίτι της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά αν το θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

fb event: https://www.facebook.com/events/1064824833661516/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου