Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Ρεβέκκα" του Άλφρεντ Χίτσκοκ, Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 20.45

Συνεχίζουμε τις προβολές της ενότητας "Κλασσικές Ταινίες Νουάρ, Μυστηρίου και Αγωνίας" με το σπουδαίο φιλμ "Ρεβέκκα" (1940, Έγχρωμο, 130΄)του επίσης σπουδαίου Βρετανού δημιουργού Άλφρεντ Χίτσκοκ: την ερχόμενη Τετάρτη, 14/6, στις 20:45.

Σχετικά με την ταινία:
«Η «Ρεβέκα», η καλύτερη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ σύμφωνα με τη γνώμη καταξιωμένων κριτικών, είναι μία ταινία μυστηρίου, παραγωγής 1940 και αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Δάφνη Ντι Μοριέ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται μεγάλα ονόματα της εποχής όπως οι Λόρενς Ολίβιε, Τζόαν Φοντέιν και Τζούντιθ Άντερσον. Σύμφωνα με την υπόθεση, μια νεαρή συνοδός ηλικιωμένων κυριών (Τζόαν Φοντέιν) κάνει διακοπές στο Μόντε Κάρλο όταν γνωρίζει τον πλούσιο χήρο Μαξίμ Ντε Γουίντερ (Λόρενς Ολίβιε), του οποίου η σύζυγος Ρεβέκα έχει πεθάνει πρόσφατα σε ατύχημα. Οι δυο τους ερωτεύονται, ο Μαξίμ της ζητά κάπως βεβιασμένα να παντρευτούν κι εκείνη δέχεται. Η ευτυχία τους όμως είναι εφήμερη…»
(Πηγή: Στέλιος Κεσίσογλου – ifeelradio.gr)

Τετάρτη, 14/6, στις 20:45. Όπως όλο το καλοκαίρι, στον κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν το θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/1337247819657572/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου