Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Ο Δολοφόνος του Τόκιο" του Ακίρα Κουροσάβα, Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 21:00

Την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Ιουνίου, ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για την ενότητα "Κλασσικές ταινίες νουάρ, μυστηρίου και αγωνίας" με ένα ακόμα έξοχο φιλμ: "Ο Δολοφόνος του Τόκιο" (1963, 143΄, ασπρόμαυρη) του σπουδαίου Ιάπωνα δημιουργού Ακίρα Κουροσάβα.

Σχετικά με το φιλμ:
Η ταινία αφηγείται το δίλημμα του βιομηχάνου υποδημάτων Γκόντο (Τοσίρο Μιφούνε) όταν μαθαίνει πως το παιδί για το οποίο άγνωστοι απαγωγείς του ζητούν λύτρα δεν είναι το δικό του, αλλά ενός υπαλλήλου του.
Ο Κουροσάβα «μεταφέρει αριστουργηματικά στην οθόνη το αστυνομικό μυθιστόρημα του Εντ Μακ Μπέιν με τίτλο King’s Ransom, τοποθετώντας μάλιστα το επίκεντρό του όχι στην γνώριμη εποχή της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, αλλά σε παρόντα χρόνο και πιο συγκεκριμένα, στο αστικό τοπίο της πρωτεύουσας. Ο Κουροσάβα ρίχνει ταυτοχρόνως τόσο μία ενδοσκοπική όσο και μία εποπτική ματιά στη μεταπολεμική και ραγδαία εκβιομηχανιζόμενη ιαπωνική κοινωνία».
(Πηγή: cinedogs.gr)

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. Όπως όλο το καλοκαίρι, στον ανανεωμένο, πολύ όμορφο κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/1330171907096381/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου