Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Αταλάντη" του Ζαν Βιγκό, Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 21:00

Την ερχόμενη Τετάρτη, 12/7, συνεχίζουμε τις προβολές μας με το αριστουργηματικό βωβό φιλμ "Αταλάντη" (Ασπρόμαυρο, 1934, 89΄) του Ζαν Βιγκό.

Σχετικά με την ταινία:
"Η Αταλάντη στη μυθολογία ήταν η μοναδική γυναίκα αργοναύτης. Εδώ πρόκειται για το όνομα ενός ποταμόπλοιου με πλήρωμα έναν νεαρό καπετάνιο, έναν ηλικιωμένο βοηθό και ένα παιδί για όλες τις δουλειές. Το ταξίδι και η ιστορία μας ξεκινάει με την «εισβολή» και εγκατάσταση της νεαρής γυναίκας που μόλις παντρεύτηκε ο καπετάνιος. Αυτή θα αλλάξει τις ισορροπίες πάνω στο πλοίο και θα φέρει μια διαφορετική νότα.
Ποιητικός ρεαλισμός, λυρισμός, κωμικές δόσεις σε μια ταινία που επηρέασε τα μάλα το σύνολο του γαλλικού σινεμά και όχι μόνο. Προσθέστε και δύο ονειρικές σκηνές με ολίγη δόση σουρεαλισμού
και ορίστε μία από τις μεγαλύτερες σπουδές στον έρωτα. Αξίζει η θέαση της και όχι μόνο για σινε-εγυκλοπαιδικούς λόγους".
(Πηγή: http://z-movieland.blogspot.gr/)

Τετάρτη, 12/5, στις 20:45. Όπως όλο το καλοκαίρι, στον ανανεωμένο, πολύ όμορφο κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/316711242089457/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου