Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Για όλα φταίει τ' όνομά σου», του Αλεξάντρ Ντε Λα Πατελιέρ, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:45

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας αλλάζουν μέρα: από τις 24 Σεπτεμβρίου, οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε Κυριακή, στις 20:45. Ξεκίνημα με την πολύ επιτυχημένη γαλλική κωμωδία "Για όλα φταίει τ' όνομά σου", του Αλεξάντρ Ντε Λα Πατελιέρ (2012, Έγχρωμο, 109΄).

Σχετικά με την ταινία:
Ο Vincent πρόκειται να γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Εlisabethκαι ο άντρας της Pierreτον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Anna. Μάλιστα στο τραπέζι θα είναι και ο παλιός παιδικός τους φίλος Claude. Και ενώ όλοι περιμένουν την συνήθως αργοπορημένη Elisabeth, o Vincent αποφασίζει να σπάσει τον πάγο ανοίγοντας μια φαινομενικά αθώα συζήτηση για τις χαρές της πατρότητας. Όταν όμως τονρωτούν τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του θα τους εκπλήξει αναταράσσοντας τις σχέσεις της παρέας και φέρνοντας το χάος στην οικογένεια.
Η μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας στη Γαλλία (υποψήφια για 6 βραβεία Moliere) μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τους Alexandre de la Patelliere και Matthieu Delaporte (οι οποίο συνέγραψαν και το θεατρικό).
(Πηγή: Θανάσης Γεντίμης - cinemanews.gr)

Κυριακή, 24/9, στις 20:45. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να ενισχύσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/1307427052713104/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-gia-ola-ftei-onoma-sou-tou-alexantr-nte-patelier/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου