Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Ο Καταδικασμένος», του Ακίρα Κουροσάβα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 19:45

Συνεχίζουμε τις προβολές μας αυτή την Κυριακή, 12/11, με την αριστουργηματική ταινία "Ο Καταδικασμένος" (1952, Ασπρόμαυρο, 143΄) του Ακίρα Κουροσάβα, με πρωταγωνιστές τους Τακάσι Σιμούρα, Νομπούο Κανέκο και Σινίτσι Χιμόρι.

Σχετικά με την ταινία:
"Σε ασπρόμαυρο φόντο και με έναν εκπληκτικό Takashi Shimura, που από το βλέμμα του μόνο, μέχρι τις εκφράσεις και το περπάτημά του πείθει στο ρόλο του ετοιμοθάνατου υπαλλήλου Βατανάμπε, ο Κουροσάβα κάνει με το κλασικό πια «Ikiru» την πιο αισιόδοξη και συγκινητική για πολλούς ταινία του.
Ο Βατανάμπε, λοιπόν, ένας γραφειοκρατικός υπάλληλος, χήρος και πολύ ήσυχος άνθρωπος, θα πληροφορηθεί πως πάσχει από καρκίνο και του απομένουν μερικοί (απροσδιόριστο ως προς την ακρίβεια) μήνες ζωής.
Έχοντας το γνώθι σεαυτόν, ξέρει πολύ καλά πως η μέχρι τώρα ζωή του ήταν «άδεια» από εύθυμες καταστάσεις, έντονες στιγμές, συναισθήματα, προσωπική διασκέδαση, έρωτες... Η πρώτη του σκέψη, αυθόρμητα, θα είναι να προλάβει στο διάστημα που του απομένει να καλύψει το πολύ μεγάλο κενό τόσων χρόνων".
(Πηγή: greatdirectorsgreatmovies.blogspot.gr)

Κυριακή, 12/11, στις 19:45. Όπως πάντα στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/534373506898631/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-katadikasmenos-tou-akira-kourosava/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου