Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Almanya - Καλώς Ήλθατε στη Γερμανία», της Γιασεμίν Σαμντερελί, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 19:45

Η τελευταία μας προβολή για το Δεκέμβριο θα γίνει αυτή την Κυριακή, 10/12, με την ταινία "Almanya - Καλώς Ήλθατε στη Γερμανία" (2011, Έγχρωμο, 101΄), της Γιασεμίν Σαμντερελί, με τους: Ντένις Μοσκίτο, Φαχρί Γιαρντίμ, Πέτρα - Σμιντ Σάλερ.

Σχετικά με την ταινία:
"Τούρκος πάτερ φαμίλιας, που έχει μεταναστεύσει στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες, αποφασίζει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, παίρνοντας μαζί ολόκληρο το σόι σε ένα ταξίδι διακοπών και επιστροφής στις ρίζες.
Η αφήγηση προσπαθεί να διατηρήσει την ισορροπία ανάμεσα στο αναμενόμενο φολκλόρ και μερικές ευπρόσδεκτες δόσεις χιούμορ, που προκύπτουν κυρίως από τη στερεοτυπική άποψη που έχουν οι Τούρκοι για τους Γερμανούς. Ευτυχώς, το φιλμ αλλάζει τη συνήθη οπτική και δεν εξετάζει τον ανατολικό τρόπο ζωής μέσα από το πρίσμα του δυτικού κόσμου αλλά αντιστρέφει τους ρόλους, δίνοντας τη δυνατότητα για μερικά πραγματικά αστεία στιγμιότυπα."
(Πηγή: Δημήτρης Δημητρακόπουλος - freecinema.gr)

Κυριακή, 10/12, στις 19:45. Όπως πάντα στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να στηρίξετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/370679203397109/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-almanya-kalosirthate-sti-germania-tis-giasemin-samntereli/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου