Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Δύο ημέρες, μια νύχτα», των αδερφών Ζαν-Πιερ και Λυκ Νταρντέν, 11 Μαρτίου στις 19:45

Η επόμενη προβολή μας για το Μάρτιο θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 11/3, με τη βραβευμένη ταινία των αδερφών Ζαν-Πιερ και Λυκ Νταρντέν "Δύο ημέρες, μια νύχτα" (2014, Έγχρωμο, 95΄), με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε.

Σχετικά με την ταινία:
"Η Σάντρα προσπαθεί, με την ευαισθησία που εκφράζει τους ανθρώπους με Α κεφαλαίο, μητέρα δυο παιδιών, να μην χάσει την δουλειά της. Το εργοστάσιο αποφασίζει με το δόλωμα του μπόνους στους υπόλοιπους εργαζόμενους, να μειώσει το προσωπικό.
[...]
Τα αδέλφια Dardenne, υπογράφουν ένα «μανιφέστο» με λυρική λιτότητα, οικονομία στην αφηγητική δομή, ουσιαστική χρήση της ρεαλιστικής φιλμικής γλώσσας καταθέτοντας μπρος στους Ευρωπαϊκούς λαούς, ένα κινηματογραφικό όπλο βαθιά συγκινητικό, βαθιά ευαίσθητο, όπλο κοινωνικής χειραφέτησης".
(Πηγή: Χρήστος Σκυλλάκος, kinoeye-gr.blogspot.gr)
Κυριακή, 11/3, στις 19:45. Όπως πάντα, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να στηρίξετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου