Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 7 μ.μ.προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή – Προσωπική υπόθεση», στο Πολιτιστικό Κέντρου Μοσχάτου.

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 7 μ.μ. ο Αντιφασιστικός συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή – Προσωπική υπόθεση» με την παρουσία ανθρώπων της παραγωγής στο Πολιτιστικό Κέντρου Μοσχάτου (Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως, Μοσχάτο). Η είσοδος είναι ελεύθερη και Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ: 
«Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.

Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.»

https://www.facebook.com/events/181362292475431/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου