Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Ο εχθρός μου», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, 25 Μαρτίου στις 19:45

Ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για το Μάρτιο αυτή την Κυριακή, 25/3, με τη βραβευμένη ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου "Ο εχθρός μου" (2013, Έγχρωμο, 107΄), με τους Μανώλη Μαυροματάκη, Μαρία Ζορμπά, Αντώνη Καρυστινό. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.

Σχετικά με την ταινία:
"Ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα στην τελευταία τάξη του Λυκείου, και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γεωπονική, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του.
[...]
Ο «Εχθρός μου» λειτουργεί την ίδια στιγμή σαν θρίλερ, σαν αντανάκλαση μιας κοινωνικής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε όλοι, μα και σαν καθρέφτης πραγμάτων, σκέψεων ιδεών που η καθώς πρέπει ανατροφή, η πολιτική ορθότητα, η θέση και η μόρφωσή μας δεν μας επιτρέπει καν να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή τους".
(Πηγή: Γιώργος Κρασσακόπουλος - flix.gr)

Κυριακή, 25/3, στις 19:45. Όπως πάντα, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας. Μαζί μας θα είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/361669367646232/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-o-echthros-mou-tou-giorgou-tsemperopoulou/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου