Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Διήμερο πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου




31/3-1/4 ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Σάββατο 31/3
Στο «Σπίτι της Μεσοποταμίας», Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

18.30 Γονείς «στην εφηβεία».
Βιωματική συνάντηση της ομάδας «Από Κοινού» με γονείς και κηδεμόνες εφήβων.
Η συνάντηση, με συμμετέχοντες και συμμετέχουσες τους γονείς ή τα πρόσωπα αναφοράς στη ζωή των εφήβων, περιλαμβάνει μία θεωρητική ενημέρωση αναφορικά με τις σωματικές και ψυχοκοινωνικές αλλαγές που συντελούνται στην εφηβεία, τις δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν και τις συχνές ανησυχίες γονιών για τα παιδιά τους σ’ αυτές τις ηλικίες.
Ακολουθούν ομαδικές βιωματικές ασκήσεις για τους υπάρχοντες και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με εφήβους και η συνάντηση ολοκληρώνεται με μία συζήτηση-αναστοχασμό με τους γονείς/κηδεμόνες αναφορικά με το τι άντλησαν από τη διαδικασία και το πώς μπορούν να το αξιοποιήσουν στις σχέσεις τους με νέους ανθρώπους.

21.30 Ρεμπέτικο γλέντι και συλλογική κουζίνα.

Κυριακή 1/4
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου, Καποδιστρίου 8-10 και Αγίου Κωνσταντίνου, Μοσχάτο.

19.30 Θεατρική παράσταση playback από την ομάδα ΔΕΚΑ.
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου φιλοξενούμε την ομάδα ΔΕΚΑ.
Το Playback είναι ένα είδος θεάτρου αυτοσχεδιαστικού με λόγο, ήχο, κίνηση, που στοχεύει στη σουρεαλιστική ή συμβολική απόδοση μιας ιστορίας που μοιράζεται κάποιος από το κοινό. Το θέατρο playback έχει ψυχαγωγικό αλλά και θεραπευτικό χαρακτήρα, στοχεύει και στο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά χρησιμοποιεί και στοιχεία ψυχοθεραπείας.
H ομάδα κοινωνικού θεάτρου Playback ΔΕΚΑ, αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους των ΔΕΚΑ είναι να προσφέρουν δωρεάν παραστάσεις playback σε χώρους και δομές που χρειάζονται κοινωνική υποστήριξη (γηροκομεία, φυλακές, κέντρα απεξάρτησης κ.ά.), αλλά και χώρους που επιθυμούν να φιλοξενήσουν το «μοίρασμα ιστοριών» για το θεατρικό κοινό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου