Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Η Ζαζί στο Μετρό», του Λουί Μαλ, 6 Μαΐου στις 20.30

Η πρώτη μας προβολή για το Μάιο θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 6 Μαΐου, με την ταινία "Η Ζαζί στο Μετρό", του Λουί Μαλ (1960, Έγχρωμο, 93΄), με τους Κατρίν Ντεμονζέ και Φιλίπ Νουαρέ.

Σχετικά με την ταινία:
"Η δεκάχρονη Ζαζί πηγαίνει στο Παρίσι για να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι του εκκεντρικού θείου της, προκειμένου η μητέρα της να βρει χρόνο για τον εραστή της. Μόνο που η ατίθαση πιτσιρίκα δεν έχει σκοπό να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια.
Μία από τις πλέον ιδιαίτερες ταινίες στην ούτως ή άλλως περιπετειώδη φιλμογραφία του Λουί Μαλ, «Η Ζαζί στο Μετρό» («Zazie dans le Metro», 1960) βασίζεται στο ομώνυμο και εξαιρετικά δημοφιλές μυθιστόρημα του Ρεϊμόν Κενό [...] Ο Λουί Μαλ ζωντανεύει στο πανί μια μαγευτική ιστορία ενηλικίωσης, «υποχρεώνοντας» μάλιστα έναν από τους βασικούς πρωτεργάτες της Νουβέλ Βαγκ, τον Φρανσουά Τριφό, να του εκφράσει γραπτώς τον ενθουσιασμό του. Ένα φιλμ που κατάφερε με ευκολία να ξεχωρίσει από την επαναστατική και άκρως οργασμική γαλλική κινηματογραφία των 60s".
(Πηγή: Γιώργος Ρούσσος - TVXS)

Κυριακή, 6/5, στις 20.30. Όπως πάντα στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/159872071348918/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου