Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Under These Words (Solidarity Athens, 2016)», του Robin Vanbiesen, 13 Μαΐου στις 20.30

Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 13 Μαΐου, με την ταινία "Under These Words (Solidarity Athens, 2016)" (Έγχρωμο, 2018, 52΄), του Robin Vanbiesen, με τους Χρήστο Πασσαλή και Εύη Σαουλίδου. Στην ταινία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και μαθητές του Αλληλέγγυου Σχολείου Μεσοποταμίας. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.

Σχετικά με την ταινία:
"Το 'Under These Words (Solidarity Athens, 2016)' ακολουθεί τρεις ηθοποιούς ανά την Αθήνα, ενώ εκείνοι συναντούν εκπροσώπους και μέλη διαφόρων κινήσεων πολιτών που συνδέονται με το κίνημα αλληλεγγύης. Ενώ είχε αρχικά συλληφθεί ως μια απόπειρα ανάκλησης της Ορέστειας του Αισχύλου, το φιλμ εγκαταλείπει εν τέλει το αλληγορικό πλαίσιο προς χάριν μιας εξερευνητικής, φιλοπερίεργης έρευνας για μαρτυρίες, εμπνευσμένης από τις 'δομές του συναισθήματος' του Ρέιμοντ Γουίλιαμς: ένας τρόπος να σκέφτεσαι και να αισθάνεσαι που είναι και κοινωνικός και υλικός'".

Κυριακή, 13 Μαΐου, στις 20:30. Όπως πάντα στο Σπίτι της Μεσοποταμίας. Μαζί μας θα είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Robin Vanbesien.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/588802494851606/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου