Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Μια Φανταστική Γυναίκα" του Σεμπαστιάν Λέλιο, 7 Οκτωβρίου στις 20.00

Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 7/10, με τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία "Μια Φανταστική Γυναίκα" του Σεμπαστιάν Λέλιο (2017, Έγχρωμο, 104΄), με τους Ντανιέλα Βέγκα, Φρανθίσκο Ρέγιες. Σημειώνουμε πως οι προβολές μας αλλάζουν πλέον ώρα και θα ξεκινούν στις 20:00.

Σχετικά με την ταινία:
"Ενώ στην Γκλόρια ο Λέλιο προχώρησε με έναν συγκινησιακό, πιο συνετό νατουραλισμό, στη Φανταστική Γυναίκα επιστρατεύει τις τεχνικές του ψυχολογικού θρίλερ, πασπαλίζοντας την πλοκή, ειδικά στο δεύτερο μέρος, με σκηνές φαντασιακού λυρισμού, όχι πάντα στενά δεμένες με την πλοκή ή λειτουργικές. Το πιο ενδιαφέρον εύρημα της ταινίας, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου, είναι η οπτική της γωνία. Η Μαρίνα είναι η γραφή και ο φακός, το σενάριο και η κάμερα, και με τον τρόπο που εξελίσσεται στο στόρι αποκαλύπτει σταδιακά την ανθρώπινη διάστασή της, απαντώντας στην κυνική αστυνομικό που την επιβλέπει και την εξετάζει αλλά και στους υπόλοιπους που με μοχθηρία την απορρίπτουν ως ένα αταξινόμητο αξιοπερίεργο, αποδεικνύοντας πως διαθέτει προσωπικότητα ικανή να συνέλθει, να πενθήσει και να αντεπεξέλθει, περισσότερο ως εκδοχή της αυτόνομης Στρέλλας και όχι ως μια ετερόφωτη παραλλαγή της Ντιλ από το Παιχνίδι των Λυγμών".
(Πηγή: Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, www.lifo.gr)

Κυριακή, 7/10, στις 20:00. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε αν θέλετε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε! 

https://www.facebook.com/events/1803253233125230/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου