Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Η Ψυχή και το Σώμα", της Ίλντικο Ένιεντι, Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 19.30

Συνεχίζουμε τις προβολές μας αυτή την Κυριακή, 20/1, με τη βραβευμένη με Χρυσή Άρκτο ταινία "Η Ψυχή και το Σώμα" της Ίλντικο Ένιεντι (2017, Έγχρωμο, 116΄), με τους Γκέζα Μορτζάνι και Αλεξάντρα Μπορμπέλι.

Σχετικά με την ταινία:
"Δύο άνθρωποι με βαθιά προβλήματα εργάζονται στον ίδιο χώρο, κοιτάζονται, αλλά δεν μπορούν να κάνουν επαφή. Ο Έντρε είναι ο μεσήλικας οικονομικός διευθυντής του σφαγείου, κάπου στη Βουδαπέστη. Σοβαρός και λιγομίλητος, καλύπτει όπως μπορεί την αναπηρία του χεριού του. Η Μάρια είναι η νέα υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου. Νεαρή και όμορφη, τραβά αμέσως την προσοχή όλων που τη σχολιάζουν ακατάπαυστα, πρώτα για την εμφάνισή της, αλλά στη συνέχεια πολύ περισσότερο και για τη συμπεριφορά της. Δε μιλάει σε κανέναν, είναι αυστηρή σαν robot, έχει χαρακτηριστική τυπολατρία και όλες της οι κινήσεις χαρακτηρίζονται από ψυχαναγκασμό.
[...]
Μια ρομαντική ιστορία που εξελίσσεται με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο, «Η Ψυχή και το Σώμα» είναι μια ταινία για το art-house κοινό που ξέρει τι και πού θα βρει αυτό που εκτιμά".
(Πηγή: Παναγιώτης Παναγόπουλος - freecinema.gr)

Κυριακή, 20/1, στις 19:30. Όπως πάντα, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη και στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Σας περιμένουμε! 


https://www.facebook.com/events/288356372035892/

http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-i-psychi-kai-soma-tis-ilntiko-enienti/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου