Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Le Placard", του Φρανσίς Βεμπέρ, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 19.30

Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 17/1, με την κωμωδία "Le Placard", του Φρανσίς Βεμπέρ (2001, Έγχρωμο, 104΄), με τους Ντανιέλ Οτέιγ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μισέλ Λαρόκ.

Σχετικά με την ταινία:
"Ο Francois Pignon, βρίσκεται στα σαράντα και κάτι. Είναι ένας ντροπαλός και φιλήσυχος λογιστής σε μεγάλη επιχείρηση, η οποία ετοιμάζει αλλαγές και συνεπώς απολύσεις. Η θέση του κινδυνεύι και αυτός αρχίζει να πανικοβάλλεται σκεφτόμενος μέχρι και την αυτοκτονία. Η δουλειά του είναι τα πάντα γι αυτόν, από την μέρα που η γυναίκα του τον άφησε μετά από δύο μόλις χρόνια γάμου ενώ το 16χρονος γιός του τον αποφεύγει συστηματικά. Ο γείτονάς του που είναι ψυχίατρος του συστήνει μια ανορθόδοξη λύση. Για να σώσει τη θέση του, αφήνει να διαρρεύσει η φήμη ότι είναι ομοφυλόφιλος, υποχρεώνοντας έτσι το αφεντικό του να τον κρατήσει. Διαφορετικά, η εταιρεία θα κατηγορηθεί ως μη "πολιτικά ορθή" στις ενδοεταιρικές σχέσεις της! Ξαφνικά, η συμπεριφορά όλων αλλάζει απέναντι του κι εκείνος νιώθει παγιδευμένος σε μια κατάσταση που δεν είναι καθόλου φάρσα.
Ο Γαλλικός κινηματογράφος έχει ξαναπετύχει στις κωμωδίες σεξουαλικών παρεξηγήσεων. Θυμίζουμε τα "Για Όλα Φταιει το Γκαζόν" και "Ευτυχώς που δεν Είσαι Γυναίκα". Το cast είναι ιδιαίτερα προσεγμένο με τον Daniel Auteuil στον κεντρικό ρόλο και τον Gerard Depardieu σε ένα δεύτερο ρόλο που τραβά την προσοχή. Περιττό να πούμε πως η ταινία έκανε εμπορική επιτυχία στη Γαλλία.
(Πηγή: Θανάσης Γεντίμης, cinemanews.gr)
Κυριακή, 17/2, στις 19:30. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!  


https://www.facebook.com/events/2253685721336118/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-kryfo-talento-tou-fransis-vemper/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου