Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Χαρακίρι", του Μασάκι Κομπαγιάσι, Κυριακή 7 Απριλίου στις 19.30

Η πρώτη μας προβολή για τον Απρίλιο θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 7/4, με την ταινία "Χαρακίρι", του Μασάκι Κομπαγιάσι (1962, Ασπρόμαυρο, 133΄), με τους Τατσούγια Νακαντάι και Ακίρα Ισιχάμα.

Σχετικά με την ταινία:
"Μέσα από μια ιστορία δοσμένη με λιτό και τελετουργικό ύφος σαν από Παράσταση Καμπούκι (ανατολικό είδος αρχαίου δράματος), ο Κομπαγιάσι κάνει μια γνήσια Τραγωδία, που απομυθοποιεί ανελέητα τις άξιες της Φεουδαρχικής Ιαπωνίας και όλη την μυθολογία γύρω από τον Κώδικα Τιμής των Σαμουράι. Μία ταινία δυνατή, παράξενα όμορφη μέσα στη βιαιότητά της και εκπληκτικές χορογραφίες.
Ο ήρωας της ταινίας, ο φτωχός Ρόνιν Χανσίρο, απευθύνεται στον άρχοντα Ιγι και ζητάει να πεθάνει με Seppuku, ύστερα από τη διάλυση του Φέουδου Γκέισου στο οποίο ήταν Σαμουράι. Κρύβοντας τον πραγματικό σκοπό του που είναι η εκδίκηση, περιμένει και προετοιμάζεται για την Τελετή".
(Πηγή: clickatlife.gr)

Κυριακή, 7/4, στις 19:30. Όπως πάντα, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!


https://www.facebook.com/events/2266488526741760/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-charakiri-tou-masaki-kompagiasi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου