Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Ριφιφί", του Ζιλ Ντασέν, Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21.00

Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Τετάρτη, 10/7, με την ταινία "Ριφιφί", του Ζιλ Ντασέν (1955, Ασπρόμαυρο, 122΄), με τους Ζαν Σερβέ, Καρλ Μούχνερ, Μαρσέλ Λουποβίτσι, Ζανίν Νταρσί.

Σχετικά με την ταινία:
"Όντας στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ, ο Ζιλ Ντασέν, όταν του ζητήθηκε, δέχτηκε να σκηνοθετήσει με χαμηλό προϋπολογισμό μία από τις μετέπειτα κλασικές ταινίες του γαλλικού, αλλά και διεθνούς κινηματογράφου. Ξεχωρίζει η σκηνή της διάρρηξης, τριάντα περίπου λεπτών, στη διάρκεια της οποίας οι τέσσερις άνδρες δεν μιλούν καθόλου και η οποία έχει γυριστεί χωρίς καθόλου μουσική. Με αυτή την ταινία απέσπασε και το βραβείο σκηνοθεσίας την ίδια χρονιά στις Κάννες. Ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ογκούστ Λε Μπρετόν, αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία των φιλμ νουάρ".
(Πηγή: clickatlife.gr)

Τετάρτη, 10/7, στις 21:00. Όπως και όλο το καλοκαίρι, η προβολή θα γίνει στον ανανεωμένο κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη (μαρκαδόρους για πίνακες και τετράδια Α4).

Σας περιμένουμε!  

https://www.facebook.com/events/846456809066385/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου