Καλάθι Αλληλεγγύης

Καλάθι Αλληλεγγύης

Πόσες φορές στάθηκες στο ταμείο του super market με την αγωνία: «Θα μου φτάσουν τα χρήματα;»
Αλλά και πόσες φορές σκέφτηκες: «Αυτό σήμερα μου περισσεύει, ίσως κάποιος άλλος το έχει περισσότερη ανάγκη».

Τι;

Όλοι καθημερινά βιώνουμε τη δυσκολία να ανταπεξέλθουμε στην αγορά των απαραίτητων αγαθών για τη διαβίωση. Όλοι, όμως, μπορούμε με κάποιο τρόπο να συνεισφέρουμε σε ένα κοινό «Καλάθι Αλληλεγγύης» για να καλύψουμε αμοιβαία τις ανάγκες μας. Με αυτό το σκεπτικό, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Καλάθι Αλληλεγγύης» για τη συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων και ειδών α΄ ανάγκης.

Γιατί;

Σκοπός της εγχειρήματος αυτού είναι η στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη αλλά, και η εν γένει συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της «Μεσοποταμίας» με ανταποδοτικές δράσεις, διότι στόχος μας δεν είναι η φιλανθρωπία αλλά η συμμετοχή του κόσμου σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στο Κοινό Καλό.

Πώς;

Η συγκέντρωση των προϊόντων πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, στις μέρες και ώρες που το σπίτι της Μεσοποταμίας είναι ανοιχτό. Επίσης, τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής συλλέγονται και μέσα από εξωστρεφείς δράσεις σε supermarket ή αλλού, που αποφασίζονται από τη συνέλευση της Μεσοποταμίας (κάθε Τρίτη στις 21.00).

Που;

Η διάθεση των προϊόντων για τις οικογένειες που στηρίζονται πραγματοποιείται στο σπίτι της Μεσοποταμίας,Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, κάθε Τετάρτη 13.30 με 15.00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6977-297929

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου