Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Αστυνομική κακοποίηση του ανάπηρου Τζαφέρ Κούρτ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μοσχάτου για "βάρβαρη συμπεριφορά ενάντια στον τετραπληγικό... Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Τζαφέρ Κουρτ, καταγγέλλει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ειδικότερα, στη σχετική καταγγελία της η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρει τα εξής:

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη συμπεριφορά των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος  Μοσχάτου ενάντια στον τετραπληγικό Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Τζαφέρ Κουρτ.
Οι αστυνομικοί ανάγκασαν τον Κουρτ να διανυχτερεύσει σιδεροδέσμιος, αν και παραπληγικός, στο κρατητήριο το βράδυ της 26ης Δεκέμβρη 2012,  μετά από έωλη δήλωση συνενοίκου της πολυκατοικίας του ότι δήθεν τον απείλησε με μαχαίρι.
Οι χειροπέδες στα χέρια ενός αγωνιστή της ελευθερίας, που έμεινε που έμεινε ανάπηρος στα  μπουντρούμια του Τούρκικου καθεστώτος, είναι μια πράξη βαρβαρότητας που παραβιάζει βάναυσα τα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη, έτσι όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα.
 Ζητάμε την τιμωρία των αστυνομικών που πέρασαν χειροπέδες  στον ακίνδυνο λόγω βαριάς αναπηρίας Τζαφέρ Κουρτ. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς πρόσφυγες και σε όλα τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως το Τζαφέρ Κουρτ.

3 σχόλια:

 1. Έχουν δίκαιο όσοι λένε ότι είσαστε το μακρύ χέρι τού ΣΥΡΙΖΑ στο Μοσχάτο. Η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια κι ανακριτική επιτροπή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν είναι όλα τα μέλη και οι φίλοι της Μεσοποταμίας Συριζαίοι,έλεος!
  Αν έχουν καταγγείλει και άλλα κόμματα και φορείς κτλ αυτό που έγινε σε βάρος του Τζάφερ πρέπει να φιλοξενηθούν και τα δικά τους δελτία,ασχολήθηκε κανείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή