Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ»-ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μοσχάτο 21 Δεκεμβρίου 2012

Μέσα στο γενικό πλαίσιο ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας από την Κυβέρνηση ξεπουλιέται και η ζωή μας. Πρόσφατο παράδειγμα η υπέρμετρη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να γίνει πιο κερδοφόρα η επιχείρηση με σκοπό να επιτευχθεί υψηλότερο αντάλλαγμα από την πώλησή της. Η εκποίηση του Παράκτιου Μετώπου της Αττικής από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο πλήττει άμεσα τα λαϊκά στρώματα, θα τους στερήσει τη δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα και θα δημιουργήσει κατάσταση κατά σημαντικό μέρος μη αναστρέψιμη για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές. Η υποχρέωσή μας να συνεγείρουμε τον κόσμο κατά του «εγκλήματος» πριν συντελεστεί είναι αυταπόδεικτη.

Μας λένε να ασχοληθούμε μόνο με τα του οίκου μας δηλαδή μόνο με την Παραλία Μοσχάτου. Τη σαλαμοποίηση τη μάθαμε πια. Δεν είμαστε ανυποψίαστοι. Ότι και αν καταφέρουν οι δημοτικές αρχές Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας για το τοπικό Παράκτιο Μέτωπο θα είναι πρόσκαιρο, ενώ θα μας αποκόψει και θα υπονομεύσει το συνολικό κίνημα για ελεύθερες και κοινόχρηστες παραλίες. Στο τέλος μάλιστα, όταν θα έχουμε μείνει μόνοι μας θα έλθει και η σειρά μας να μας ξεπουλήσουν. Η «Μεσοποταμία» στην Πρωτοπορία λοιπόν για όλο το Παράλιο Αττικό Μέτωπο.

Για να ξεπουλήσουν το Παράκτιο Μέτωπο είναι έτοιμοι να θεσπίσουν πρωτοφανείς αποικιακού τύπου διατάξεις. Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές :

1. Οι αδειοδοτήσεις συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών αντικαθίστανται για την έναρξη των εργασιών για τους επενδυτές από υπεύθυνες δηλώσεις τους.

2. Νομιμοποιείται το δουλεμπόριο. Με ένα απλό συμφωνητικό «γραφείου εργασίας» (Διάβαζε : Δουλέμπορα) και του επενδυτή το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι υποχρεωμένο να χορηγεί δεκαετή άδεια εγκατάστασης και διαμονής σε ξένους εργαζόμενους εκτός Ε.Ε.. Είναι προφανές ότι η εισαγωγή εργατικού δυναμικού με εξευτελιστικά μεροκάματα και συνθήκες εργασίας θα έχει άμεσα εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις για τα εργασιακά δικαιώματα του εργατικού δυναμικού στην πατρίδα μας. Μετατρέπουν έτσι τις ακτές του Σαρωνικού σε ειδική οικονομική ζώνη.

3. Οι πολιτιστικές μας αξίες σε άμεσο κίνδυνο. Για την προστασία τους δεν θα έχουν πλέον λόγο οι θεσμικοί φορείς, όπως ΚΑΣ, Υπουργείο Πολιτισμού και Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, αλλά όλα θα ρυθμίζονται με Προεδρικό Διάταγμα, προφανώς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Επενδυτή.

4. Ο Επενδυτής απαλλάσσεται από φόρους. Το Δημόσιο θα δικαιούται μόνο ΦΠΑ. Απαλλάσσεται επίσης από την καταβολή Δημοτικών Τελών.

5. Όλα τα ακίνητα Δημόσια, Δημοτικά, των ΝΠΔΔ ακόμα και ιδιωτικά περιέρχονται στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» Α.Ε. για να εκποιηθούν. Ακόμα και εκτός ζώνης εκποίησης, ιδιωτικά ακίνητα θα εκχωρούνται στην παραπάνω Α.Ε., αν κρίνονται χρήσιμα για την επένδυση στο Παράκτιο Μέτωπο.

Για να αντιμετωπίσουμε τις παραπάνω απειλές:

1. Καλούμε τους φορείς, τις συλλογικότητες και κινήματα του Παράκτιου Μετώπου για τη δημιουργία Συντονιστικού οργάνου Αγώνα.

2. Καλούμε τον Περιφερειάρχη Αττικής και τις Παρατάξεις της Περιφέρειας Αττικής να προωθήσουν άμεσα την συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

3. Καλούμε σε συναντήσεις τις αντιπροσωπείες των κομμάτων της Βουλής για συζήτηση του θέματος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ-ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
 

1 σχόλιο:

  1. Με συγχωρείτε. Μήπως παρακαλώ μονοπωλείτε την προστασία του περιβάλλοντος, πανιδας και χλωρίδας σε στεριά και θάλασσα? Πώς γνωρίζετε τους όρους της σύμβασης και λέτε ότι είναι τόσο επιζήμια για το δημόσιο και τοπικό συμφέρον?
    Τελικά δεν υπήρξε έστω κι ένα αναπτυξιακό έργο που δεν προσέκρουσε στη μοναδική ευαισθησία σας. Ρε άνθρωποι μου, σας παρακαλώ αλλάξτε τροπάριο και αφήστε απρόσκοπτα την εκτέλεση κάθε αναπτυξιακού έργου στο τόπο μας μπας και βρούμε καμία δουλειά εμείς και τα παιδιά μας. Μήπωε τα έχετε λύσει όλα τα προβλήματα σας κι έχετε τηην πολυτέλεια να το παίζετε ενίοτε οικολόγοι και ενίοτε δημοκράτες. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΊΣΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή