Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Το Μικρό Ψάρι" του Γιάννη Οικονομίδη, Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 21.00


Η πρώτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Ιούλιο είναι το φιλμ "Το Μικρό Ψάρι" (2014) του Γιάννη Οικονομίδη. Με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, με ένα εντυπωσιακό καστ και με κινηματογράφηση υψηλού επιπέδου, το Μικρό Ψάρι είναι μια από τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών και για πολλούς η ωριμότερη ίσως σκηνοθετική στιγμή ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του.

Η ταινία είναι "χτισμένη" γύρω από το Στράτο (Βαγγέλη Μουρίκη). Ο Στράτος, που είχε στο παρελθόν φυλακιστεί για ένα έγκλημα πάθους, ζει μια μοναχική ζωή, χωρίς να έρχεται σε ουσιαστική επαφή με κανέναν, εκτός από το Λεωνίδα, τον άνθρωπο στον οποίο χρωστά τη ζωή του και ο οποίος είναι κλεισμένος στη φυλακή, και την οικογένεια ενός γειτονικού διαμερίσματος. Δουλεύει σε ένα αρτοποιείο και, παράλληλα, εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Τα χρήματα που κερδίζει τα δίνει για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου σχέδιου απόδρασης του Λεωνίδα. Όταν αυτό ανατραπεί, μαζί του ανατρέπεται και ολόκληρη η ζωή του Στράτου.

Το Μικρό Ψάρι είναι ταυτόχρονα ένα φιλμ νουάρ, ένα υπαρξιακό δράμα αλλά και ένα σχόλιο πάνω στη βαθιά κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία. Σκηνοθετημένο με τη γνωστή μαεστρία του Γ. Οικονομίδη, περιλαμβάνοντας σπουδαίες ερμηνείες από το διάσημο και "ντυμένο" με την ξεχωριστή, βραβευμένη μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου, η ταινία είναι μια από τις πιο σπουδαίες ελληνικές ταινίες της τρέχουσας δεκαετίας - και όχι μόνο.

Στον κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Τετάρτη, 6/7/2016, λίγο μετά τις 9.

http://www.mesopotamia.gr/%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bb%ce%ad%cf%83%cf%87%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c-%cf%88%ce%ac%cf%81%ce%b9/
facebook event: https://www.facebook.com/events/1756379071246387/

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. 
Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου