Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Αρκαδία, Χαίρε" του Φίλιππου Κουτσαφτή, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20.30

Από αυτή την Κυριακή, 4/9, οι προβολές της Μεσοποταμίας μεταφέρονται τις Κυριακές, λίγο μετά τις 8:30, και όπως πάντα στον πολύ όμορφο κήπο μας, στο 13 της οδού Πλάτωνος, στο Μοσχάτο.

Η πρώτη προβολή για τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, με την ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή "Αρκαδία, Χαίρε".

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας: "Φυλακίζοντας στιγμές στην απέραντη γραμμή του χρόνου, αποτυπώνοντας αποσπασματικές εικόνες μιας ένθεης φύσης, συνυφαίνοντας μύθους αλλοτινούς και ιστορικές μαρτυρίες, σταχυολογώντας θραύσματα και ψιθύρους, το κινηματογραφικό βλέμμα επιχειρεί να καταγράψει την ταυτότητα ενός τόπου που συναντά και συναντιέται με τα μεγαλειώδη ερωτήματα της ζωής.
Ο ναός της Αλέας Αθηνάς, το τέμενος του Gregory Markopoulos, το αλώνισμα, η περικαλλής Μουχλιώτισσα, ο βυσσινόκηπος, ο νεομάρτυρας Δημήτριος δεν αποτελούν παρά ψηφίδες και θραύσματα αυτού του τόπου, της Τεγέας, που διηγούνται του βίου το πέλαγος. «Αρκαδία χαίρε»: Μια περιπλάνηση σε έναν τόπο που ακόμα και σήμερα τον ακολουθεί ο μύθος μια αινιγματικής επιγραφής. Et in Arcadia ego. Μια συλλογή θραυσμάτων. Ένας χαιρετισμός, σύντομος κι αμφίθυμος, όπως το πέρασμα του δρομέα που διανύει τα μεσάνυχτα τον κάμπο της Τεγέας."

Κυριακή, 4/9, λίγο μετά τις 20:30. Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.
Η είσοδος είναι χωρίς αντίτιμο, μπορείτε όμως να στηρίζετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διάρκειας και το Αλληλέγγυο Σχολείο με μαρκαδόρους πίνακα και τετράδια Α4.


1 σχόλιο: