Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Το Τελευταίο Μετρό" του Φρανσουά Τρυφώ, Κυριακή 23 Απριλίου στις 20.00

Προτελευταία προβολή μας για το μήνα Απρίλιο θα είναι η ταινία "Το Τελευταίο Μετρό" (1980, Έγχρωμο, 131΄) του Φρανσουά Τρυφώ, ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του 20ου αιώνα. Η προβολή θα λάβει χώρα στις 23 Απριλίου, στις οκτώ το βράδυ. 
Πριν από αυτήν, στις 6:30, θα γίνει η καθιερωμένη συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης. Η συνέλευση είναι ανοικτή σε όλους και όλοι μπορούν να προτείνουν ταινίες για να παιχτούν τους επόμενους μήνες. Σχετικά με την ταινία:
“Παρίσι, Φθινόπωρο 1942. Στο θέατρο της Μονμάρτης προσλαμβάνεται ως πρωταγωνιστής ο Μπερνάρ Γκρανζέ (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αρχίζουν οι πρόβες ενός καινούριου έργου με τίτλο «Οι εξαφανισμένοι». Η Μαριόν (Κατρίν Ντενέβ), διάσημη ηθοποιός του γαλλικού μπουλβάρ, διευθύνει μόνη της το θέατρο του Εβραίου συζύγου της, Λούκας Στάινερ (Heinz Bennent), ο οποίος θεωρείται εξαφανισμένος από τις αρχές Κατοχής.

Το πολυβραβευμένο με δέκα Σεζάρ (τα γαλλικά Όσκαρ) “Τελευταίο Μετρό”, είναι - μαζί με την “Αμερικανική Νύχτα” - η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Φρανσουά Τρυφώ. Δεν πρόκειται τόσο για μια ταινία για την εποχή της Κατοχής στη Γαλλία (παρ' όλο που υπάρχουν άμεσες αναφορές, ακόμα και σε υπαρκτά πρόσωπα εκείνης της περιόδου, όπως ο αντισημίτης θεατρικός κριτικός Νταξιά), όσο κυρίως για την πολύπλοκη σχέση ανάμεσα στο θέατρο και τη ζωή.”
(Πηγή: Γιώργος Ρούσσος - TVXS)

 

Κυριακή, 23/4, στις οκτώ το βράδυ. Όπως πάντα στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.  Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

 Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου